Fietsnetwerk app

Omschrijving

Fietsnetwerk is een mobiele app voor iOS & Android met gecureerde fietsroutes in heel Nederland. Met OpenStreetMap data en de bestaande provinciale fietsknooppunten als uitgangspunt zijn de routes verrijkt met Fietsnetwerk.nl‘s eigen 3-cijferige knooppunten voor bezienswaardigheden en horecagelegenheden rondom een fietsknooppunt.

Doel

Het doel van de Fietsnetwerk app is het niet meer hoeven uitprinten van gecureerde fietsroutes en nieuwe technologie gebruiken om mensen meer te laten zien en doen tijdens een fietsroute, zonder dat het fietsnavigatie wordt, aangezien de provinciale fietsknooppuntbordjes de basis van de routes zijn. Daarnaast moet de app zorgvuldig omgaan met batterijverbruik tijdens een urenlange fietstocht.

Resultaat

Fietsnetwerk.nl biedt al jaren de mooiste fietsroutes, gebaseerd op provinciale fietsknooppunten. Dit netwerk is verrijkt met bezienswaardigheden en horeca in de buurt van een fietsknooppunt of langs de route. Het uitprinten van de route hoeft nu niet meer, dankzij de Fietsnetwerk app. Je hebt dezelfde routes daarmee in je broekzak.

Op basis van je huidige locatie of de plaats waar je wilt starten met fietsen krijg je de routes gepresenteerd. Je kunt filteren op routelengte. Daarnaast is het mogelijk om op basis van thema’s als Landelijk, Cultureel of Historisch de gewenste route te vinden.

Elke route heeft een eigen verhaal en uitnodigende foto. Met een druk op de knop start je de fietsroute of navigeer je naar het eerste knooppunt van de route.

Nader je tijdens het fietsen een knooppunt, dan laat de app zien wat je volgende knooppunt is. Daarbij krijg je tips voor ‘Zien’ en ‘Doen’. Zo kun je even stoppen voor een kop koffie of bezoek je een monumentale molen op je route. Vanaf het terras waar je zit begeleidt de app je weer terug naar het knooppunt om je route te vervolgen.

Fietsnetwerk toont tijdens het fietsen naar welk knooppunt je onderweg bent en hoe ver de route gevorderd is. Eenmaal rond, ontvang je een felicitatie met het totaal afgelegde kilometers.

De app is beschikbaar sinds 2016 en wordt actief door tienduizenden fietsers in Nederland gebruikt.

Overige informatie

TECHNISCH

Met de beacon-technologie van Sensimity worden Bluetooth Low Energy beacons gekoppeld aan de knooppunten. Daardoor wordt de gebruiker geïnformeerd over de te fietsen route, maar ook getipt op horecagelegenheden en bezienswaardigheden die zich niet direct op, maar wel vlakbij de route bevinden. Horeca wordt met een abonnementmodel zichtbaar gemaakt in de app. De statistische informatie uit de beacon-technologie stellen ons in staat om bezoek van horecagelegenheden te meten en helpen te verbeteren.

Om het batterijgebruik door de app tot een minimum te beperken is location fusion technologie toegepast om de locatie te bepalen. Dit combineert de gyroscoop, magnetometer, bewegingssensor en GPS-sensoren van de smartphone om voorwaartse beweging te detecteren. Het gebruik van de GPS-chip wordt daarmee tot een minimum beperkt. Dat resulteert direct in een aanmerkelijk langere batterijduur!

Door Appcelerator Titanium te gebruiken bij de ontwikkeling zorgen we er voor dat de app gemakkelijk voor zowel iOS en Android uitgegeven kan worden.

Fietsnetwerk biedt met deze technieken een totaal nieuwe beleving van het fietsen langs knooppuntenroutes. De kracht is dat altijd de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste plaats aangeboden wordt. Zo kun je volop van het fietsen genieten zonder steeds op het scherm te moeten kijken. Fietsnetwerk heeft de afgelopen jaren veel points of interest rond knooppunten opgebouwd met daardoor duizenden unieke ‘afstapmomenten’.

De volgende stap in de ontwikkeling is augmented reality, om de fietsbeleving nog meer te vergroten.

Enrise

Amersfoort
Enrise
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe