Flip Puzzle

Omschrijving

Flip Puzzle is een 'in-house' project vanuit ons eigen Unity team. Bij DTT experimenteren we graag met nieuwe game mechanics en zo kwamen we op Flip Puzzle. Flip Puzzle is een 2D sidescroller puzzle game.

Doel

Om de levels uit te kunnen spelen moet de speler het game character Flip laten 'flippen' van boven naar beneden en weer terug. De game heeft een (randomized) level generator die de moeilijkheidsgraad baseert op het level en de ervaring van de speler. Dus des te langer je speelt, des te uitdagender en complexer de levels worden.

Resultaat

Het hoofdelement van Flip Puzzle is de level editor, hiermee kunnen spelers:

Zelf levels bouwen door platforms, sloten en sleutels, bewegende objecten, schatkisten, obstakels en doelen toe te voegen

De grootte, naam en de visuals van levels aanpassen

De zelf gebouwde levels delen met de Flip Puzzle community

Speel de levels die je zelf hebt gebouwd of de levels die zijn gedeeld door anderen. De gebouwde levels kunnen lokaal (offline) worden gespeeld óf online worden gespeeld. Levels worden ook beoordeeld en gesorteerd op basis van; waardering, het percentage van de spelers die het level uitspeelt, hoe vaak het level is gespeeld en hoe recent het level is. Wordt jouw creatie het populairste level met de hoogste ratings?

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

DTT

Amsterdam
DTT
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe