Focus Beroeps Academie

Omschrijving

Bubblefish ontwikkelde een responsive website voor Focus Beroeps Academie waarop nieuwe leerlingen terecht kunnen voor informatie. De website dient tevens als portal voor huidige leerlingen.

Doel

Ontwikkel een responsive online platform waarop bezoekers uit de verschillende doelgroepen snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die zij zoeken. Zorg erg daarnaast voor dat de uitstraling van het platform aansluit bij de nieuwe vestiging van de school.

Resultaat

De website van de Focus Beroeps Academie ontvangt veel verschillende bezoekers. Huidige leerlingen komen naar de website om roosters en cijfers te bekijken, terwijl nieuwe leerlingen vooral willen zien wat de school te bieden heeft. Om iedere bezoeker zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we voor iedere soort bezoeker direct de belangrijkste links opgenomen op de homepage.

Het gebouw van de Focus Beroeps Academie bestaat uit vier verdiepingen. Elke verdieping heeft zijn eigen kleur. Om de uitstraling van de website gelijk te houden aan de school hebben we deze kleuren vertaald naar een websafe kleurenpalette.

Daarnaast hebben we de kenmerkende vorm van de school vertaald naar een beeldvorm die door de hele website is toegepast. De ronde hoeken die het gebouw typeren zijn op deze manier te herkennen op de website waardoor de identiteit behouden blijft.

Een groot deel van de doelgroep, leerlingen van 12 tot 16 jaar, gebruikt zijn smartphone intensief. Het is daarom van groot belang dat de website ook op mobiele devices een optimale gebruikerservaring bied. Door verschillende responsive technieken in te zetten bieden we de gebruiker op ieder device een op maat gemaakte ervaring, zonder dat de identiteit van Focus verloren gaat.

Bubblefish Interactive

Barendrecht
Bubblefish Interactive
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe