Geboortezorg Digitaal applicatie, het digitaal kraamdossier

Omschrijving

Geboortezorg Digitaal is een webapplicatie die het papieren geboortezorgdossier volledig digitaliseert: een primeur voor de kraamzorg.

Doel

Bij de ontwikkeling van de applicatie was het van belang dat rekening gehouden werd met het gebruikersgemak én de privacy van zorgklanten. Zowel de backoffice van de zorgleverende organisatie, als de kraamverzorgende, als het kraamgezin krijgen toegang tot het digitale dossier. Dit vraagt om verschillende gebruikersrollen met bijbehorende rechten en beperkingen. Door de diversiteit aan gebruikers, is ook de gebruiksvriendelijkheid een belangrijke randvoorwaarde geweest bij de ontwikkeling.

Resultaat

Kraam- of geboortezorgorganisaties die de Geboortezorg Digitaal applicatie in gebruik nemen, beschikken over een volledig digitaal dossier per klant.

Toegang tot de applicatie krijgt men op één van de drie gebruikersniveaus: klant (de kraamvrouw), kraamverzorgende en backoffice van de zorgorganisatie. Iedere gebruiker heeft zijn eigen rol en ziet enkel de voor hem of haar bedoelde informatie.

Dossiers kunnen dankzij Geboortezorg Digitaal op elk moment geraadpleegd worden en bevat realtime informatie. Dit helpt de kraamverzorgende in de voorbereiding op de zorg en biedt bij afronding van het dossier de mogelijkheid om gegevens eenvoudig over te dragen naar bijvoorbeeld de Jeugdgezondheidszorg.

De voordelen van Geboortezorg Digitaal:
- Realtime inzage in eigen dossiers, ook voor de ouders
- Eenduidige registratie dankzij vooraf samengestelde vragen- en checklijsten
- Tijdsbesparing van intake tot overdracht, vooraf digitaal inlezen, geen papieren dossiers schrijven en digitaal over te dragen
- Transparantie over de zorgverlening, ouders hebben direct inzicht in de zorg die zij ontvangen

Dit digitale dossier ondersteunt de kraamverzorgende bij haar werk, waarbij het primaire proces van de zorg als uitgangspunt is genomen. Uiteraard is er bij de ontwikkeling van de applicatie voor gezorgd dat persoonsgegevens goed beschermd worden. Zo krijgt elke gebruiker een persoonlijke beveiligde inlogcode waarbij enkel de informatie zichtbaar is die de bepaalde gebruiker mag zien. De zorgorganisatie kan zelf bepalen welke informatie en welke dossiers zichtbaar zijn voor haar medewerkers, de ouders of andere zorgverleners. Als uitgangspunt is de NEN 7510 gehanteerd.

Overige informatie

Meer weten of interesse in een demo? Kijk op www.geboortezorg-digitaal.nl

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe