Glassology: Online contest voor de beste bartenders.

Omschrijving

De Glassology Design Contest is een jaarlijkse online wedstrijd georganiseerd door glasproducent Libbey. Aan Elephant de opdracht een website te creëeren waarbij inschrijven en deelnemen gemakkelijk en laagdrempelig is.

Doel

De belangrijkste doelstelling voor de nieuwe website was om betere resultaten te krijgen dan de vorige editie van de Glassology wedstrijd. Hiervoor was

Resultaat

De nieuwe website geeft perfect antwoord op de vraag van Libbey; een website waarbij deelnemers makkelijk in kunnen schrijven en deel kunnen nemen aan de contest. Vanuit een persoonlijke profielpagina kunnen deelnemers eenvoudig gegevens aanvullen en aanpassen, een glasontwerp uploaden en hun eigen voortgang in de wedstrijd bekijken.

Daarnaast kunnen deelnemers, door de custom Facebook koppeling, zich met slechts één klik inschrijven. Gegevens worden automatisch in de Glassology database geladen. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak voor zowel deelnemers als content managers.

Door een custom koppeling is Mailchimp verbonden aan WordPress. Persoonsgegevens worden automatisch in Mailchimp geladen waardoor contentmanagers van Libbey eenvoudig en snel mailings kunnen versturen naar alle deelnemers.

Doelstelling van de website was meer interactie dan bij de vorige editie van Glassology en dat is gelukt. Deelnemers uit 53 landen, 20% meer registraties en 400% meer inzendingen.

Overige informatie

Wat de klant erover zei: "Voor onze Glassology Design Contest wilde wij een goed werkende website neerzetten die voldeed aan onze behoeften en aan de verwachtingen van de bezoekers. Hierbij heeft Elephant ons geholpen in een relatief korte tijd. Wij zijn zeer tevreden over het geleverde resultaat en de website heeft voldaan aan onze verwachtingen. De bezoekersaantallen zijn flink gestegen en het aantal ingeleverde designs is verviervoudigd in vergelijking tot de vorige website. Elephant, bedankt voor de fijne samenwerking."

Marc Verweij – Product manager

Elephant

Dordrecht
Elephant
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe