GoBear

Omschrijving

GoBear heeft als missie de financiële gezondheid van een half miljard Aziatische consumenten te verbeteren. GoBear stelt de consument in staat verzekeringen (reis-,auto- en zorgverzekering) en financiële producten ( creditcards en leningen) te zoeken, te vergelijken en te verkrijgen. Op een manier die intuïtief en begrijpelijk is.

Doel

rb2 is vanaf de incubatiefase in 2014 als technische partner betrokken bij GoBear. Daarbij is rb2 verantwoordelijk geweest voor de technische haalbaarheidsstudie, een prototype, gevolgd door een MVP. rb2 is sindsdien en al ruim 6 jaar de vertrouwde ontwikkelpartner voor GoBear, dankzij een multidisciplinair scaled scrum ontwikkelteam. Sinds 2019 als co-development partner, in samenwerking met het inhouse ontwikkelteam in Vietnam.

Resultaat

GoBear heeft meer dan 15 miljoen gebruikers van advies voorzien en verwerkt daarvoor twee miljoen maandelijkse bezoekers op de website. Zij vergeleken meer dan 2700 prijzen en producten in zes financiële categorieën (reis-, auto- en zorgverzekeringen, creditcards en persoonlijke en hypothecaire leningen).

In 2016 stond GoBear bovenaan de ThinkwithGoogle lijst van vergelijkingssites in APAC.
In 2017 ontving GoBear Thailand de prestigieuze 'Best Startup Award' van NTCC.
In 2018 ontving GoBear de Winsemius Award voor Services Industry uitgegeven door de Nederlandse Kamer van Koophandel
In 2019 werden ze uitgeroepen tot Beste Financieele product vergelijker 2018 – Azië, Global Brands

Overige informatie

Onze uitdaging
Hoe zorg je dat consumenten honderden financiële producten en verzekeringen eenvoudig, snel en betrouwbaar kunnen vergelijken? Waarbij het platform complexe berekeningen moet maken en de data 100% accuraat is. Hoe zorg je dat die de enorme hoeveelheden data snel en soepel worden getoond? Hoe zorg je dat meerdere Scrum teams aan een Product Backlog werken en dat de functionaliteiten en verbeteringen schaalbaar en direct voor meerdere landen beschikbaar zijn?

rb2

Purmerend
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe