Greenwheels carsharing platform

Omschrijving

Een platform voor slimme mensen die alleen betalen voor een auto als ze hem gebruiken.

Achtergronden van deze case

Greenwheels was het snelst groeiende carsharing merk maar wilde meer. Sinds 2009 werken ze samen met info.nl om een ambitieus internationaal groeipad te realiseren. Naast het verbeteren van de conversie van de prospect website staat het verbeteren van het self service concept centraal. Dit doen we niet alleen in Nederland, maar het gehele platform is zo gemaakt dat in het tweede thuisland Duitsland succesvol is begonnen met de uitrol van de vernieuwde dienstverlening.

Doel

Service design als een aanjager van zaken

Greenwheels, dat 20 jaar actief is als carpoolbedrijf, vertrouwt Info.nl als online partner al zijn digitale services, op alle touch points, toe. Gedurende deze lange relatie is het ons gelukt om een online omgeving te creëren die verschillende zakelijke doelen dient. Dit houdt een continue verbetering van het platform in – gebaseerd op de principes van lean service design en door resultaatgedreven implementatie – om zo abonnees voor Greenwheels aan te trekken, betrekken, converteren en behouden.

Resultaat

We hebben in nauwe samenwerking met het Greenwheels team een extreem gebruikersvriendelijk carpoolplatform ontwikkeld dat op een internationale schaal kan worden ingezet en afgestemd op de servicemogelijkheden van de nieuwste wearables. Bovendien kan het platform eenvoudig geadapteerd worden wat het zeer aantrekkelijk maakt voor white-label implementatie. Dit bewezen we met de lancering van het eerste gedeelde zakelijke vlootplatform in Nederland: Audi Shared fleet.

Stadsmobiliteit van morgen, vandaag beschikbaar

De service-ervaring die het Greenwheels platform biedt, omschrijft in drie eenvoudige stappen de regels voor de stadmobiliteit van morgen: registreer razendsnel online, reserveer de auto en rijd weg. Dit betekent een echte tijdsbesparing. Met een klik de beschikbaarheid van auto’s kunnen checken, een intuïtief reserveringsysteem dat toegankelijk is via PC, tablet of smartphone app die als virtuele sleutel de gereserveerde auto kan openen.

+ Voeg case toe