GTST 5000 app

Omschrijving

GTST vierde op 17 oktober haar 5.000ste aflevering. Werden eerder bijzondere momenten gevierd met een dubbele aflevering op televisie, dit keer lanceerden RTL Nederland en Endemol een unieke second screen ervaring. Speciaal voor deze aflevering werd een 2e verhaallijn geschreven die synchroon aan de TV-uitzending te volgen was.

Doel

- Het vieren van de mijlpaal van de 5.000ste aflevering met een grote, bijzondere technische primeur.
- Hoog aantal app downloads en second screen-kijkers bereiken.
- Het aantal kijkers van deze feestelijke aflevering verhogen (t.o.v. gemiddeld aantal kijkers van uitzendingen op vrijdag).

Resultaat

De GTST 5000 app voor iOS en Android, smartphone en tablet synchroniseerde met de 5000ste aflevering en bood extra video's aan om een unieke en boeiende gebruikerservaring te creëren. Hiervoor werden beeld van de uitzending en second screen minutieus op elkaar afgestemd in de montage. Omdat de synchroniciteit nauw luisterde, moest er technisch voor worden gezorgd dat de app en uitzending precies gelijk liepen, met een maximale vertraging van minder dan een halve seconde. Om dit te realiseren synchroniseerde de app realtime met behulp van audio watermarking gebaseerd op Automatic Content Recognition (ACR) technologie van Civolution.

De app is een wereldwijde noviteit: storytelling door middel van gesynchroniseerde video's op twee afzonderlijke apparaten met behulp van ACR-technologie was een primeur. Niet eerder is audio watermarking gebruikt voor een soapserie en een TV-programma met zo’n grootschalig gelijktijdig bereik.

Promotie:
GTST 5000 app, promo’s op RTL 4, persberichten en persviewing voor landelijke dagbladen en TV-programma’s, vooraankondiging in RTL Boulevard, Jeugdjournaal, EditieNL, live radio-uitzending van 100%NL vanaf de GTST-set, promotie op GTST.nl, Facebook en Twitter.

De media-aandacht was enorm. Op de dag van de 5000ste aflevering stond de app direct op nummer 1 in de App Store. De reacties op social media waren overweldigend. Zelfs wereldwijd stond #GTST5000 in de trending topic lijst. De aflevering werd door ruim 2,3 miljoen mensen bekeken. Een stijging van 42% t.o.v. een gemiddelde vrijdag. De second screen app werd in één week tijd 243.000 keer gedownload én bereikte die avond maar liefst 184.000 kijkers.

Triple

Alkmaar
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe