Hans Boodt AR

Omschrijving

Een innovatief augmented reality platform in combinatie met 3d-print voor de internationale fashion industrie. Een nieuwe manier van samenwerken tussen Hans Boodt Mannequins en haar opdrachtgevers, door slim gebruik te maken van de AR en 3D-print mogelijkheden. Hans Boodt Mannequins kan hiermee een betere beleving en efficiënter proces bieden.

Doel

Hans Boodt Mannequins gaat al jaren de uitdaging aan om van een traditioneel product hedendaags design te maken. Dit doen ze door de vormen van het lichaam uit te dagen op zoek naar haar karakter. Gedreven door vakmanschap, mogelijk gemaakt door innovatie. Mannequins met een eigen unieke uitstraling. Een combinatie van conceptueel denken en fantasierijke creativiteit. Te gekke poses. Specifieke make-up. Een afwerking in verf, kleur en/of stof. Een innovatieve designwereld met een product dat uit 1870 stamt.
Hans Boodt Mannequins heeft Snakeware gevraagd om dit unieke product en proces te vertalen naar een web en Augmented Reality platform. Het doel van deze vertaling is om opdrachtgevers te inspireren en het concept proces naar 'the next level' te brengen. Voor de realisatie van het platform werd er gebruik gemaakt van PDF in de communicatie met de eindgebruiker. Subdoelen die daaraan gekoppeld zijn, zijn het versnellen van het arbeidsintensieve proces en ook het verkleinen van het benodigde budget voor het proces, zodat de tijd in de echte meerwaarde kan zitten. Middels AR kan de opdrachtgever een beter beeld worden gegeven van de mannequin en door de combinatie met 3D print kan er ook worden bespaard op tijd en transportkosten.

Een belangrijk aspect is de beveiliging van de 3D modellen, omdat deze het IP van Hans Boodt Mannequins vormen en middels 3D printers relatief eenvoudig geprint kunnen worden. Daarnaast is het essentieel dat het platform een omnichannel AR oplossing biedt en uit elk apparaat het maximale haalt qua rendering en afwerking.

Resultaat

Naast de realisatie van de toonaangevende online omgeving, waar design en functie elkaar perfect aanvullen, versnelt Snakeware het prototype proces met de wereldwijde opdrachtgevers van Hans Boodt Mannequins, door het inzetten van het door Snakeware ontwikkelde AR-platform. Dit Cloud gebaseerde platform bestaat uit de door Snakeware ontwikkelde tooling voor het beheren van 3D data. Er is een API voor het makkelijk koppelen van data van de opdrachtgever en middels een app met slimme beveiligingsroutines wordt de data, in de vorm van realistische 3D computer graphics, alleen aan bevoegde klanten op locatie getoond. Met dit platform kunnen mannequins op verschillende devices worden getoond, waarbij het IP van de 3D modellen geborgd is door een unieke beveiligingsroutine en wijze van data connectiviteit. Met zowel de Microsoft HoloLens, de ARKit van Apple en de ARCore van Google worden computer graphics gemixt met de echte wereld, waarmee de klant vervolgens kan communiceren. "De internationale afnemers van Hans Boodt Mannequins krijgen zo een realistisch beeld van de oneindige design mogelijkheden."

De topleverancier en producent van custom made etalagefiguren is enthousiast over de samenwerking. Marco Ouwerkerk van Hans Boodt Mannequins: "Gedreven door vakmanschap en door het inzetten van praktische innovaties weten wij van een traditioneel product een modern en hedendaags design icon te maken. In een industrie die zich continu ontwikkelt, moet je 'ahead of the game' zijn. Door de samenwerking met Snakeware en ons eigen groeiende 3D design team kunnen we een innovatieve designwereld tonen met een product dat de klant aanspreekt."

Overige informatie

Snakeware

Sneek
Snakeware
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe