HelloDigital

Omschrijving

HelloDigital is een curated content portal gericht op 'mediors' die meer uit moderne technologie (computer, tablet, smartphone) willen halen en inspiratie zoeken rond het thema digital lifestyle.

Doel

Medio 2014 benaderde SeniorWeb ons met de vraag mee te denken aan de invulling van een nieuw online platform genaamd HelloDigital. HelloDigital richt zich op 'Mediors’ (50-67 jaar) die meer uit hun smartphone/tablet willen halen en bij willen blijven met de ontwikkelingen rond ‘digital lifestyle’. 'Hoe gaat mijn batterij van mijn iPhone langer mee?', ‘Hoe stap ik over van iOS naar Android zonder verlies van data?’ of ‘Hoe werkt dat reizen met AirBnB?' en 'Wat zijn de beste apps om te starten met hardlopen?’.

HelloDigital is gestart als pilot-project vanuit het gegeven dat informatie rond de thema's tablet en mobile voor de doelgroep online vrij lastig te vinden is. Via Google zoeken naar antwoorden op vragen en inspiratie is niet ideaal omdat het op waarde schatten van de gevonden informatie als complex ervaren wordt. Uit voorafgaand onderzoek bleek dat in de brede doelgroep behoefte is aan een 'curated content' portal om up-to-date te blijven met de huidige digitale ontwikkelingen.

Resultaat

Om het platform volledig te laten aansluiten op de behoeftes van de beoogde doelgroep is samen met HelloDigital een panel van 12 personen samengesteld. Gedurende het concept en design traject werden panelleden nauw betrokken bij de keuzes over de functionaliteit, het interactie ontwerp en de look & feel.

Op basis van de uitkomsten van de panelsessies is een responsive website ontwikkeld in WordPress. Het resultaat is een website met een heldere beeldtaal & logo die vertrouwen uitstralen en tegelijkertijd overzichtelijk en dynamisch is. Via de overzichtelijke navigatiestructuur zijn onderwerpen en thema’s eenvoudig bereikbaar. Speciale aandacht is er voor de artikel detailpagina waarin in één oogopslag de insteek van het artikel duidelijk is via de interactie inhoudsopgave, samenvatting en leestijd. Door de responsive templates is de content uiteraard op elk device optimaal toegankelijk.

Aan de wens om de website te kunnen personaliseren met voor de bezoeker relevante onderwerpen en thema’s is ook invulling gegeven. Bezoekers kunnen via een account hun eigen menu samenstellen op basis van interessegebieden en thema’s. Tevens kunnen favoriete artikelen worden bewaard om op een later tijdstip terug te lezen. De interactie met de bezoekers wordt gezocht door actief op te roepen om vragen te stellen of onderwerpen voor te dragen. Tevens is er via verschillende partnerships (o.a. Guidion) de mogelijkheid om een helpdesk te raadplegen voor computerhulp.
Het WordPress cms voorziet de HelloDigital redactie verder in een flexibele en gebruiksvriendelijke tool om content zoals tekst, beeld en video moeiteloos toe te voegen en beheren.

Overige informatie

Marjolein Schouten projectmanager vanuit HelloDigital: "De samenwerking met 4NET gedurende de totstandkoming van HelloDigital is prettig verlopen en op alle vlakken een 'samenwerking' te noemen. Op de juiste momenten overeenstemming en overleg maar altijd gevolgd door vooruitgang. Precies hoe dit project al ingestoken was. 4NET heeft het uitgangspunt dat er lag heel goed als kader genomen en daar binnen op een creatieve maar ook realistische manier tot een voorstel voor een platform. Kortom, een prettig traject dat we met plezier voortzetten".
In de nabije toekomst zal o.a. worden gekeken naar verbreding van het aantal thema’s en het experimenteren met nieuwe contentvormen.
Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Neem dan nu een kijkje op www.hellodigital.nl

+ Voeg case toe