React online realiseert Helmondsport.nl

Omschrijving

Hoe breng je actualiteit, betrokkenheid, toegankelijkheid en specifieke informatie overzichtelijk online bij elkaar? React online beantwoordde deze vraag voor Helmond Sport door een website met drie doelgroepspecifieke sub-sites te realiseren die allemaal continu met elkaar in verbinding staan.

Doel

Helmond Sport is een toegankelijke, Brabantse club waar supporters, sponsors en vrijwilligers uit de regio Helmond (en ver daarbuiten) zich thuis voelen. Ieder op hun eigen manier en ieder met verschillende informatiebehoeften. Het doel van de nieuwe website was om deze toegankelijke sfeer ook online te brengen, passend bij het nieuwe marketing- en communicatieplan van de club én met aparte ingangen voor supporters, de businessclub van Helmond Sport en maatschappelijke partners. Levendig, geautomatiseerd actueel en technisch perfect voor desktop, tablet en mobiel.

”Doel: Een levendige en actuele website met voor elke doelgroep specifieke informatie. ”

Resultaat

In 3 maanden en vijf stappen bouwde React online in nauwe samenwerking met Helmond Sport maar liefst vijf doelgroep-specifieke sub-sites. Allen gericht op doelgroep specifieke informatie met de meest actuele nieuwsartikelen.
Voor supporters is er een sub-site met onder meer nieuws, supporters aan het woord en merchandise. Voor de kleinste supporters is er de aparte, op kinderen gerichte website Fanaticats en voor de (potentiële) sponsors de businessclub. Vanzelfsprekend kunnen kaarten online worden besteld en het mooie is dat de jonge, de vaste supporters en de sponsors tijdens een wedstrijd via mobiel, tablet of desktop op de hoogte blijven van actuele stand en score-informatie. Altijd realtime en overal beschikbaar. Een echte fan wil immers niets missen, zelfs als hij niet bij een wedstrijd aanwezig kan zijn. Door online koppelingen worden de actuele standen gedeeld tussen de sub-sites.
Omdat Helmond Sport erg betrokken is bij de samenleving en het vindt belangrijk om iets terug te doen, creëerde React online een online plek waar de club de drie pijlers ‘talent, gezondheid en omgeving’ uit kan dragen.

Overige informatie

Als Drupalspecialist ontwikkelde React online de multi-website in Drupal, een open source CMS dat krachtig, flexibel, meertalig en perfect uitbreidbaar is. De website, http://www.helmondsport.nl, is in augustus 2015 live gegaan. React online, tevens sponsor, blijft de websites van Helmond Sport op continu basis blijven monitoren en doorontwikkelen.

React online

Deurne
React online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe