HEMA Notarisservice

Omschrijving

Consumenten kunnen online een akte maken voor een testament of samenlevingsovereenkomst. De aktes zijn opgesteld in begrijpelijk Nederlands en zonder ingewikkelde juridische termen. De consument vult online een vragenlijst in en voor slechts Euro 125,00 per akte maakt een notaris de documenten rechtsgeldig.

Doel

HEMA zet een webservice in de markt waarbij consumenten online zelf een akte kunnen samenstellen. Hiermee wordt de markt voor notarisdiensten vergroot en kunnen consumenten zelf aktes samenstellen voor standaard situaties. Indien er maatwerk nodig is, wordt verwezen naar de aangesloten notariskantoren.

Resultaat

De e-commerce oplossing bestaat uit een gebruikersvriendelijke website, bestelproces en een generatieproces voor het tot stand brengen van de documenten. Online ziet de klant een preview en na afronding worden de gegenereerde documenten aangeleverd bij een aangesloten notaris. Het afsluiten van een akte is met de HEMA Notarisservice toegankelijk geworden voor een veel groter publiek. De door HEMA gelanceerde notarisservice was veelvuldig in het nieuws en de dienst is getoetst door de zaak voor te leggen aan bevoegde rechters. De uitspraken zijn duidelijk, de HEMA notarisservice is rechtmatig en hiermee een aanwinst voor de branche. Sinds de lancering hebben consumenten veevlvuldig gebruik gemaakt van de notarisservice.

Orange Juice

Arnhem
Orange Juice
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe