HEMA Snelservice fotoafdrukken

Omschrijving

De HEMA Snelservice voor fotoafdrukken is een unieke fotoservice. Digitale foto's eenvoudig omzetten in echte fotoafdrukken en na 2 uur ligt de bestelling klaar in de dichtsbijzijnde vestiging. Vanaf elk device kun je foto's uploaden, maar ook de foto's die op Facebook of Instagram staan kun je gebruiken.

Doel

Een volledige vernieuwing van de bestaande fotoafdrukken snelservice, van design tot bestelproces. De oude website maakte gebruik van Flash en was niet responsive. De nieuwe website is wel voorzien van responsive design en touch ondersteuning, zodat deze geschikt is voor alle devices (van desktop tot smartphone). De opdrachtgever ziet dat het maken, opslaan en bewerken van foto's steeds weer nieuwe vormen aanneemt, denk aan social media als Instagram. Het is van belang om hierop in te spelen met een nieuwe en eigentijdse dienst. Het doel is om met de nieuwe website de positie van HEMA fotoservice als marktleider te behouden en uit te bouwen.

Resultaat

De nieuwe HEMA Fotoafdrukken snelservice is nu een responsive website en een uitstekend voorbeeld van e-commerce maatwerk. De applicatie is gekoppeld aan diverse fotokanalen (zoals Instagram) en opslagmedia (zoals Dropbox). Ook zijn er koppelingen met de centrale HEMA omgeving voor Single Sign On en de paymentmodule.

De conversie is aanzienlijk gestegen en er zijn nu veel bestellingen vanaf smartphone, hetgeen in de oude situatie niet mogelijk was. De fotoafdrukken worden opgehaald in één van de ruim 600 HEMA winkels, zodat de toename in bestellingen ook zorgt voor een toename in winkelbezoek. Een succesvolle combinatie van 'clicks & bricks'. Een geavanceerde implementatie van Google Tag Manager en Analytics e-commerce module registreert de resultaten. Middels tracking software en A/B testen optimaliseren we het bestelproces.

Orange Juice

Arnhem
Orange Juice
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe