Het Grootste Museum van Nederland.

Omschrijving

Op initiatief van Museum Catharijneconvent opende in juli 2017 'het Grootste Museum van Nederland'. Lees in deze case hoe wij van dertien bijzondere kerken en synagogen één museum maakten.

Doel

De Nederlandse kerken bevatten een unieke verzameling kunstschatten. Toch bezoeken weinig Nederlanders kerken in eigen land. "Waarom lopen Nederlanders in eigen land de kerkdeuren voorbij, terwijl ze op vakantie in het buitenland wél bij ieder kerkje naar binnen gaan?" Met die vraag benaderde Museum Catharijneconvent ons.
Museum Catharijneconvent en Fabrique begonnen het project met onderzoek naar de kerken en het publiek. De drempel om een kerk binnen te gaan bleek groot voor veel bezoekers. Is de kerk open? Verstoor ik een mis of dienst?
Met de resultaten van het onderzoek brachten we de customer journey in kaart. Van de eerste oriëntatie op Google tot aan het delen van je ervaringen na het bezoek.

Resultaat

De vraag "Hoe creëeren we een relevante museum ervaring?" stond centraal tijdens het onderzoek.
De invulling lag open. We onderzochten verschillende opties: een expositie, schermen in de kerk, een tour met een gids, VR en een papieren gids.
We kozen voor een audiotour. De audiotour geeft informatie op maat en is niet afhankelijk van Wi-Fi. We creëerden een tour die verrassende verhalen vertelt over interieur en kunstwerken, zonder de beleving van de kerk te verstoren.
De bezoekers kunnen een uitgestippelde tour volgen of gewoon vrij rondlopen. We hingen 90 beacons op in de kerken. Door de beacons krijgen bezoekers overal in de kerk afgemeten informatie over de plek waar ze zich bevinden.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Door vanuit één gedachte alles tot in ieder detail kloppend te maken vormen de verschillende kerken en synagogen nu toch één geheel. Het Grootste Museum van Nederland is een complete ervaring.

Fabrique

Amsterdam
Fabrique
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe