High-End Kung Fu Lifestyle Academy

Omschrijving

KEI Kung Fu is dé moderne martial arts academy in hartje Amsterdam. De eigenaren van KEI Kung Fu hebben er alles aan gedaan om een state-of-the-art merk neer te zetten. Merkelijkheid is gevraagd om het merk te ontwikkelen. Van verhaal tot aan online marketing.

Doel

Creëer een nieuw Martial Arts merk rondom Kung Fu en dan met name Wing Chun. Dat merk moet totaal anders zijn ten opzichte van wat er nu al is. Het merk moet toegankelijkheid, transparantie en frisheid uitstralen. Wij willen breken met alle merk-conventies rondom martial arts en iets nieuws neerzetten. Onze doelgroep is van jong tot oud, van beginner tot ervaren en zowel particulier als zakelijk. De verbindende factor hierin is dat Kung Fu (Wing Chun), een eeuwenoude traditionele Chinese bewegingsleer, toegepast moet worden op de tijd waarin wij leven. Meer bewegen, meer mindfulness en minder martial arts. We willen Kung Fu meer als lifestyle inzetten omdat dit past bij de tijd waarin we leven. Bij KEI leer je bewust stil te staan in een wereld die constant in beweging is. De opening is in januari 2020 en dan willen we dat het nieuwe merk staat. We zijn gestart met een positionering die we vervolgens hebben vertaald in een corporate story. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het bedenken van de naam en na de keuze daarvan hebben we de vertaalslag gemaakt naar een visual design (identitieit) in de vorm van een logo, beeldmerk, styleguide. HEt verhaal en beeldmerk hebben als basis gediend voor het websitedesign (Matisse) en vervolgens hebben we de custom website gebouwd. Het beeldmateriaal is door Merkelijkheid gerealiseerd in een fotoshoot. Bij de opening stond er niet alleen een prachtige state-of-the-art academy, maar ook een volledig nieuw merk.

Resultaat

Buiten dat het een mooi proces was om het nieuwe merk in nauwe samenspraak met de eigenaren te creëren, was de opening een mega-succes. Ruim honderd Kung-Fu geïnteresseerden zijn op de opening afgekomen en al meteen volgden de inschrijvingen. Door middel van Google advertising, facebook advertising en contentmarketing hebben we bijgedragen aan de vindbaarheid en domeinautoriteit. Inmiddels hebben vele nieuwe leden de weg al gevonden en zijn de reacties lovend. Het mooiste resultaat is dat KEI keer op keer bevestigd krijgt dat wat zij beoogden neer te zetten ook echt onderscheidend is in Martial Arts land. Een nieuw, fris, transparant merk dat de eeuwenoude tradities in weet te zetten op een hedendaagse manier. We meten op conversie en hebben een dashboard ingericht om alle online marketing activiteiten te analyseren, optimaliseren en maandelijks te rapporteren.

Merkelijkheid

Amstelveen
Merkelijkheid
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe