Hoe zet je minder leuk nieuws om in je voordeel?

Omschrijving

De Maastunnel is de eerste verkeerstunnel van Nederland en is hard toe aan een opknapbeurt. Dit is voor de stad en haar inwoners geen pretje. In opdracht van de Gemeente Rotterdam maakten wij een motion graphic om die boodschap wat zachter te laten landen.

Doel

Bewoners en bezoekers tijdig op de hoogte brengen dat hen in de toekomst een ingrijpende gebeurtenis te wachten staat. Twee jaar lang één tunnelbuis, met verkeer slechts één kant op, heeft gevolgen voor de directe omgeving: omwonenden, forenzen, bedrijven, maatschappelijke diensten. Hoe eerder iedereen op de hoogte is, goed geïnformeerd, met het hoe en waarom duidelijk vooropgesteld, zal de uiteindelijke operatie soepeler laten verlopen. En dat alles in een optimistisch jasje. Dat was het doel.

Resultaat

De video is ruim 4.000 keer bekeken op YouTube, bijna 9.000 keer op Facebook (56 likes en 105 keer gedeeld - zonder advertentiebudget!) en is continu te zien op vele schermen in de gemeentekantoren van De Rotterdam. Hij wordt overal enthousiast ontvangen. Het helpt de gemeente makkelijker en beter gesprekken te voeren. Hij doet zijn werk als het ware voor hen. Mensen zijn al op de hoogte. Het ijs is gebroken. Dat maakt zo’n ingrijpende gebeurtenis toch weer een beetje makkelijker te managen.

Overige informatie

Aanpak
Allereerst schreef RauwCC’s copywriter een puntig script. De motion designer boog dit gegeven om naar een heldere, illustratieve beeldtaal in 3D met een 2D look-and-feel. Daaronder een losse maar duidelijke voice-over die de mededeling met licht-Rotterdamse tongval op de kijker loslaat. Zonder dat we het mooier maken dan het is. Nee, precíés zoals het is – en toch geinig.

Social video
Ten slotte maakten we er ook nog een social video van. Dezelfde boodschap, maar dan in vijftien seconden. Ideaal om te delen (en promoten!) via Facebook en Instagram. Hoe dan ook, aan ons de eer om er een begrijpelijk, soepel lopend en toch nog best vrolijk verhaal van te maken. En op z’n Rotterdamst. Mooi toch, niet dan?

+ Voeg case toe