Hogere betaalconversie voor Merchants

Omschrijving

Ingenico ePayments, is één van ‘s werelds grootste Payment Service Providers. De drukste e-commerceplatformen en merchants verwerken hun betalingen via Ingenico. ISAAC ontwierp en implementeerde een integratielaag, betaalpagina’s en ondersteuning voor heldere integratie op alle platformen. En dat voor een systeem dat 24/7 draait en elke seconde honderden transacties verwerkt.

Doel

Met meer dan 100 betaalproducten en een aanwezigheid in alle delen van de wereld is Ingenico ePayments een zeer succesvolle Payment Service Provider (PSP) voor internationaal opererende, veeleisende merchants. Met jaren ervaring en een continue stroom van investeringen heeft Ingenico een betaalplatform kunnen ontwikkelen met een unieke positie in de markt. Ondanks de breedte van het aanbod is ook het gemak van integratie steeds meer van belang.
Ingenico, toen nog GlobalCollect, schakelde na een uitvoerige vendor selectie ISAAC in om een hele reeks aan verbeteringen op het gebied van integratie en mobile support door te voeren: project Ingenico Connect. Op die manier loopt Ingenico niet alleen voorop qua breedte van het aanbod, maar ook qua integratiegemak en vooruitstrevende front-end oplossing voor zowel browser als mobiel.

Resultaat

Er werd een nieuwe, cleane REST API ontworpen voor het hele platform als basis van al de nieuwe integratie-opties, met daarbij een geheel nieuw, API-key gedreven securitymodel. Samen met de payment specialisten van Ingenico werkte ISAAC aan nieuwe API definities en aan super responsive Payment Pages. Deze MyCheckout service is interessant voor merchants die een beperkte exposure met betrekking tot de strenge credit card security standaard PCI-DSS willen hebben. Aspecten als A/B testen, mobile security, performance en conversie-optimalisatie speelden hierbij een hoofdrol. Ze maken deel uit van de kern van het nieuwe platform.

Voor gebruik in native mobile apps werden SDKs (Software Development Kits) ontworpen en geïmplementeerd, zodat app-ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk de rijke set van betaalproducten van Ingenico in een app kunnen integreren. Voor e-commerce servers op basis van PHP en Java werden ook SDKs gemaakt, ook weer om het aansluiten en testen zo makkelijk mogelijk te maken.
Aan stabiliteit van de API Gateway en de kwaliteit van (online) documentatie werden de hoogste eisen gesteld. Honderden betaaltransacties per seconden moeten via de API veilig verwerkt kunnen worden. Voor merchant developers moet meteen duidelijk zijn op welke manier de integratie met GlobalCollect Services werkt. ISAAC ontwierp een Developer Hub waar alle informatie over API en SDKs op een gestructureerde manier is ondergebracht; daarnaast werd middels een data-grid gewerkt aan stevige schaalbaarheid, performance en stabiliteit.

ISAAC

Eindhoven
ISAAC
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe