Holland Design & Gifts

Omschrijving

Holland Design & Gifts is een platform voor ontwerp van Nederlandse bodem. In onze webshop vind je meer dan 1.000 verschillende Hollandse designproducten, die we goed en betaalbaar internationaal kunnen versturen. Allemaal producten met een verhaal, ontworpen door meer dan 100 verschillende Nederlandse ontwerpers.

Doel

De vele producten die op Hollandse bodem worden bedacht en ontworpen hebben een internationaal platform nodig voor bezoek uit binnen- en buitenland. De producten zijn een reflectie van de Nederlandse cultuur en levensstijl. Het Holland Design & Gifts Platform is een toegankelijk en laagdrempelig (online) platform dat daarmee een hedendaags visitekaartje van Nederland is, waarbij kwaliteit en betaalbaarheid van Hollandse producten centraal staan. Ze versterken het internationaal imago van het merk Nederland.

Het platform betekent een stimulering voor de Nederlandse creatieve sector; designers, kunstenaars en ambachtsbedrijven krijgen zo meer naamsbekendheid.

In samenwerking met NBTC Holland Marketing, eigenaar van het platform Holland.com, wil Holland Design & Gifts de merkbeleving van Nederland versterken door een duidelijk en herkenbaar podium en uithangbord te zijn voor Holland als design land. In het meerjarenplan moet Holland Design & Gifts, naast een culturele doelstelling ook een commerciƫle doelstelling realiseren en tot een renderend digitaal platform uitgroeien.

Resultaat

Cream realiseerde een responsive e-commerce platform op basis van de open-source software Magento, dat op elk gewenst apparaat, desktop, tablet of smartphone optimaal navigeert en functioneert.

Het Hollandse ambacht wordt geƫtaleerd op gebied van woon- en modeaccessoires, sieraden of bijzondere cadeaus. Door nadruk te leggen op designers, accessoires en design beleeft de gebruiker de webshop in de eerste plaats als tentoonstelling. Er worden maar weinig prijzen op de eerste pagina gecommuniceerd om als etalage te kunnen dienen.

In dit drietalige platform is rekening gehouden met verschillende B2B en B2C doeleinden. Campagnes worden per taal toegespitst en de zoekvriendelijke URLS (inclusief speciale karakters) zorgen voor een betere SEO waarde. Door koppelingen met betaalprovider en logistiek dienstverlener DocData worden niet alleen betalingen vanuit Magento doorgezet, maar ook de gehele logistieke afhandeling aangestuurd. Een stabiel platform in combinatie met een krachtige server zorgt ervoor dat duizenden bezoekers, vooral uit het buitenland, zonder enige problemen de webshop blijven bezoeken en bijdragen aan het imago van Nederland designland.

Cream

Berkel en Rodenrijs
Cream
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe