Hollands Kroon Story

Omschrijving

Een beweging van platte sales-campagnes naar verhalen met inhoud. Wat Microsoft technologie is, dat is bekend. Maar wat maakt die technologie mogelijk? In de Microsoft Story ‘Hollands Kroon’ vertellen we het verhaal van een zeer vooruitstrevende gemeente in de kop van Noord-Holland én laten we zien wat technologie bijdraagt.

Doel

‘Plattelandsgemeente’ en ‘cloud-technologie’, twee woorden die je niet vaak in combinatie met elkaar zult zien: Maar wát als we je vertellen dat er een hele inspirerende gemeente te vinden is in de kop van Noord-Holland die deze twee woorden met elkaar combineert? Een plattelandsgemeente opgebouwd uit kleine dorpjes, die zich met recht één van de meest vooruitstrevende gemeenten van Nederland mag noemen.

In de gemeente Hollands Kroon zijn er geen managers, geen tools om uren te schrijven en afspraken over vakantiedagen worden niet gemaakt. Welkom in de gemeente van nu. Ambtenaren werken waar en wanneer ze dat willen, aan projecten die ze gedeeltelijk nog zelf initiëren. Geboorteregistraties gebeuren aan huis, en meldingen over de openbare ruimte doe je via een app. Alles binnen deze gemeente staat in het teken van de inwoner (de klant). Het totaalplaatje van Hollands Kroon levert een bijna utopisch beeld van hoe een gemeente ook kan denken én kan werken.

Voor Microsoft Nederland is Hollands Kroon een inspirerende case die laat zien aan andere gemeenten en bedrijven waarom cloud-technologie belangrijk is én wat een goede en veilige digitale structuur allemaal in beweging kan krijgen. En uiteindelijk vooral ook: wat dat oplevert voor werknemers en inwoners.

Resultaat

Of we het verhaal van meer dan vijf jaar aan werk en van ruim 47.000 mensen even in een paar pagina’s konden stoppen. Geen probleem natuurlijk. Eerste is de strategie bepaald in samenwerking met Microsoft NL. Ze kennen hun klant immers als de beste. Daarna volgde onderzoek en diepte-interviews.

Het resultaat van al deze onderzoeken, interviews en fotoshoots is een content gedreven tweetalige micro-site die in het verhaal vertelt van Hollands Kroon. In verschillende hoofdstukken zodat ze ook los ingezet kunnen worden.

Vanuit Microsoft kregen we maar één hele belangrijke doelstelling mee: laat de interne organisatie zien dat deze nieuwe manier van communiceren met content als kern werkt. Dat het inspireert en andere dingen in gang zet. En dat deed het. Na de ontwikkeling van de micro-site volgende de ontwikkeling van een social campagne, een aanvullende blogserie én de ontwikkeling van een podcast gebaseerd op een seminar die gemeenten inspireert om ook de stap naar de cloud te maken. Grensoverschrijdend is er ook impact: onze zuiderburen van Microsoft gaan geïnspireerd met verhalen aan de slag en zelfs binnen de VS is Hollands Kroon niet onopgemerkt gebleven.

Volgend op het succes van Hollands Kroon staan er voor dit jaar twee nieuwe projecten op de planning. Verhalen over grote Nederlandse organisaties die gebruik maken van de vernieuwende technologie van Microsoft en de impact die ze hiermee hebben op mens en maatschappij. Volg Microsoft op LinkedIn, dan zie je ze later dit jaar vanzelf voorbij komen.

Overige informatie

De ontwikkeling van dit digitale verhaal heeft €15.000 gekost, waarvan 100% besteed is aan bureau-uren en productie (en pizza, om het overwerken te compenseren.) Voor de media-inzet is een apart budget gerealiseerd, eveneens als voor de aanvullende projecten als de blog-serie en podcast.

Credits:
Microsoft Nederland
Corporate Communications Manager: Yvette Lansbergen
Corporate Communications Project Manager: Froukje Huizinga-Dahlhaus
Digital Manager Marketing & Operations: Stéphan Lam

Second Degree
Strategy: Yvette Lansbergen (Microsoft), Froukje Huizinga-Dahlhaus (Microsoft), Sarah van Hecken (Second Degree)
Account: Martine Meijburg
Concept & Art Direction: Sarah van Hecken
Designer: Mendert Oving
Copy: Annemarie Moerman
Technical development: Jeroen Hulscher
Social Advertising: Eva van den Born

Second Degree

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe