Holmatro Battery Cutter Experience

Omschrijving

Een tactiele, toegankelijke interactieve Virtual Reality ervaring die de gebruiker transporteert naar een perfecte usecase voor het demonstreren van krachtige industrie apparatuur dat traditioneel risico's met zich mee zou nemen.
De bezoeker gebruikt het daadwerkelijke product als digitale controller en ervaart zo
de perfecte product-demonstratie, overal.

Doel

Het doel was om een nieuwe methode te ontwikkelen en realiseren om potentieel risicovolle producten in een live-omgeving effectief en impactvol te demonstreren.

Holmatro is een nederlands bedrijf dat specialiseert in High-Pressure Hydraulics. Ze zijn marktleider op het gebied van onwijs krachtige hydraulische scharen die bijvoorbeeld door de brandweer worden gebruikt om auto's e.d. open te knippen.

Deze scharen demonstreren op beurzen en andere live-events is een uitdaging, gezien de aard van de scharen. Demonstraties gebeurde voorheen in een grote plexiglas behuizing, waarbij de gebruiker dan met labhandschoenen het apparaat kon bedienen om bijvoorbeeld een staaldraad te knippen.

Een methode die afbreuk deed aan het gebruiksgemak, industriele ontwerp én beleving van deze apparaten. Zeker voor met de nieuwe generatie aan apparaten, die voor het eerst draadloos was deze methode verre van optimaal.

De beleving moest leidend worden, een gebruiker wil de kracht en de onwijs tactiele aard van de apparaten ervaren.

Resultaat

Een impactvolle Virtual Reality beleving met een bijzonder unieke controller; een fysieke Holmatro Schaar gekoppeld aan een nagenoeg identieke digital twin.

Door gebruik te maken van tracking sensoren en embedded systems naadloos gekoppeld aan een fysieke schaar, hebben we een beleving gecreeërd die bijzonder intuïtief en laagdrempelig is.

De gebruiker wordt in een overtuigende Virtual Reality omgeving per helicopter getransporteerd naar een te ontmantelen boorplatform in de Golf van Mexico, waarbij aan boord de instructies gegeven worden voor het te volgen traject.

Aangekomen op het boorplatform is het magische moment waarbij gebruikers voor het eerst simpelweg de fysieke schaar van de grond kunnen oppakken en realiseren dat deze volledig functioneel is in de virtuele wereld.

Een digitale assistent staat bezoekers bij in het eerste gebruik van het apparaat en begeleid de gebruiker in het doorlopen van de functies. De simulatie simuleert het knippen van metaal dynamisch en realistisch en draagt daarmee bij aan het plezier in gebruik.

De ervaring verwondert en is een innovatieve introductie van deze bijzondere apparaten. Holmatro ervaart significant meer interactie en interesse op live-events waarbij ze deze tools inzetten.

Boldly-XR

Breda
Boldly-XR
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe