Hoogheemraadschap van Rijnland

Omschrijving

conceptontwikkeling en het grafisch design corporate website

Achtergronden van deze case

Droge voeten, schoon water - is kortgezegd de verantwoordelijkheid van een hoogheemraadschap. Het Hoogheemraadschap van Rijnland zorgt voor de waterhuishouding in het gebied van Gouda tot Bloemendaal. Boeren, burgers, gemeenteambtenaren, sportvissers en watersporters hebben – allemaal om hun eigen redenen - belang bij heldere en vindbare informatie van dit overheidsorgaan. De website is een belangrijke bron voor de uiteenlopende doelgroepen.

Degelijk ouderwets was hij, de vorige website van het Hoogheemraadschap van Rijnland. En hij telde zo’n 8000 pagina’s. Het was tijd voor een grote informatieschoonmaak en een nieuw visueel concept.

Doel

Het aantal pagina’s van de website moest tenminste gehalveerd worden. De verschillende doelgroepen moesten de uiteenlopende informatie goed kunnen vinden.

De hoogheemraadschappen hebben één landelijk CMS. Dit is een degelijk maar weinig flexibel systeem. Het uiterlijk van de website zou fris en zakelijk moeten ogen en moest in lijn zijn met de vernieuwde huisstijl.

Tenslotte zou de website als overheidswebsite volgens de webrichtlijnen gebouwd moeten worden.

Resultaat

Met de negentien webredacteuren en de communicatieafdeling bedachten we in een aantal interactieve sessies een nieuwe informatiearchitectuur. Een model van de website is getest op leden van de verschillende doelgroepen. Een panel van 25 doelgroepvertegenwoordigers bekeek het prototype. Door deze test is de website optimaal gebruikersvriendelijk.

Samen met de leverancier van het cms hebben we alle mogelijke softwaregrenzen opgerekt en het onderste uit de grafische kan gehaald. Er bleek veel meer mogelijke dan we aanvankelijk allemaal dachten.

Het resultaat is een frisse, zakelijke website die het Hoogheemraadschap van Rijnland waardig is: goed doorzoekbaar, herkenbaar en webrichtlijnenproof.

Kees™ Internetbureau

Leiden
Kees™ Internetbureau
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe