Houtopmaat.nl webshop met configurator

Omschrijving

Van Wijk Houtindustrie, een Amsterdams familiebedrijf dat sinds 1970 actief is, is twee jaar geleden gestart met het online verkopen van wandplanken op maat via de webshop Houtopmaat.nl. Al snel bleek dit erg succesvol. Om de online groei door te zetten heeft Orange Juice een professionele e-commerce oplossing gerealiseerd.

Doel

Orange Juice heeft een nieuwe webshop ontwikkeld, inclusief een nieuwe huisstijl en een online configurator voor het samenstellen van een wandplank op maat. In het gehele ontwikkelproces, van concept tot realisatie, heeft de gebruikerservaring centraal gestaan. Het doel: een wandplank op maat zo snel en eenvoudig mogelijk kunnen bestellen zonder in te leveren op de keuzemogelijkheden. Naast de optimale gebruikerservaring is er ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de processen. Met het groeiende aantal webshopbestellingen is de behoefte aan automatisering steeds groter geworden. Bij het ontwikkelen van de nieuwe webshop hebben we achter de schermen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Ook hebben we rekening gehouden met de toekomstplannen die Van Wijk Houtindustrie heeft voor de webshop. De nieuwe e-commerce oplossing is dusdanig ingericht dat eventuele uitbreidingen en aanvullende functionaliteiten eenvoudig en snel gerealiseerd kunnen worden.

Resultaat

Voor de nieuwe webshop maken we gebruik van het Umbraco CMS in combinatie met Ucommerce, waardoor er een professionele e-commerce oplossing ontstaat. Voor het ontwerpen van wandplanken hebben we een gebruiksvriendelijke online configurator ontwikkeld. De ontwerpmodule biedt ruime keuzemogelijkheden. De klant kiest zelf welke houtsoort, behandeling, maten, ophanging, dragerposities, randafwerking en hoekafwerking de plank heeft. Om een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat wordt er een preview van de wandplank getoond. Net als Umbraco en Ucommerce is de configurator gebaseerd op het .NET framework van Microsoft, waardoor deze probleemloos geïntegreerd kan worden in de webshop.

Door middel van een API koppeling worden bestelling automatisch doorgestuurd naar de zaagmachine, waardoor de productie van een wandplank direct gestart kan worden. Bij elke stap van het productieproces ontvangt de klant automatisch een e-mail met een update. Voor de verzending hebben we een koppeling gemaakt met MyParcel, waardoor bestellingen automatisch aangemeld worden bij PostNL. De klant kan zelf kiezen wanneer de plank bezorgd wordt.

Door in te loggen kan een klant de bestelhistorie bekijken, gegevens aanpassen en het account verwijderen. Ook kunnen bestellingen via het account eenvoudig opnieuw geplaatst worden, waardoor afmetingen en andere keuzes niet opnieuw ingevoerd hoeven te worden. Alvorens de plank opnieuw wordt besteld, kan deze eerst nog aangepast worden in de configurator.

Orange Juice

Arnhem
Orange Juice
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe