HOYA: Twee maatwerk applicaties

Omschrijving

Voor HOYA hebben we verschillende projecten mogen doen. De meeste recentre betrefte het realiseren van twee maatwerk applicaties voor het aanmeten van ooglenzen door opticiens.

Doel

Dit project, genaamd MyStyle iDentifier en VisionConsultant, kwam tot stand op basis van de personalisatie trend van de afgelopen jaren onder de consumenten. HOYA stelde als eis dat elk aspect, welke een rol speelt bij het zicht van een persoon, gemeten en vertaald kan worden naar een ooglens op maat.De iDentifier zou alleen de HOYA MyStyle ooglenzen dienen te omvatten en VisionConsultant zou het hele HOYA ooglenzen aanbod dienen te omvatten. De maatwerk applicaties werden gerealiseerd op basis van HTML5 en Silverlight. Zo kon ook eenvoudig de vertaling gemaakt worden naar apps, die gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld een iPad van de opticien. Daarnaast was het maken van een koppeling met de huidige backend systemen van HOYA een cruciaal onderdeel tijdens dit project.

Resultaat

De iDentifier wordt inmiddels gebruikt in meer dan 25 landen wereldwijd door diverse opticiens die HOYA ooglenzen aanbieden. De komende jaren wordt de applicatie verder uitgerold in andere diverse landen in alle continenten.Vanuit de opticiens krijgt HOYA veel positieve reacties over het gebruik van de iDentifier o.a. in store. Er wordt bijvoorbeeld d.m.v. grote touch screens gebruik gemaakt van de maatwerk applicatie (zie hieronder diverse foto’s uit de praktijk). Zo kan de consument zowel zelf, als met behulp van de opticien, een aantal stappen doorlopen om zo tot de perfecte ooglens die afgestemd is op zijn/haar wensen te komen. Hieronder kunt u zien hoe de applicatie werkt middels een video.

Bluedesk

Alkmaar
Bluedesk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Tags

+ Voeg case toe