HUTSPOT

Omschrijving

Hutspot. Een sociaal intranet.

Achtergronden van deze case

Hutspot is een klein adviesbureau, gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties die een kijkje willen nemen in de wereld van het nieuwe werken. Grenzen van organisaties vervagen, binnen en buiten worden één. Hutspot vertaalt deze ontwikkelingen naar organisatie- en verandervraagstukken en biedt oplossingen op maat. Mens, techniek en organisatie zijn daarbij in balans.

Hutspot vroeg ons om een online samenwerkomgeving, waardoor medewerkers overal met elkaar hun werk kunnen doen, met één inlog. Eigen wensen van medewerkers moesten hierbij zoveel mogelijk gehonoreerd worden. Mixit (Tam Tam Groep) en Hutspot ontvingen voor dit project een Dutch Interactive Award!

Doel

Hutspot heeft Mixit (Tam Tam Groep) drie overtuigingen meegegeven. Medewerkers moeten eigen keuzes kunnen maken in hoe ze ondersteund worden, er moet een gezamenlijke taal worden gesproken, maar met ruimte voor het individu en Hutspot wil in verbinding staan met de buitenwereld. Daarnaast wilde Hutspot flexibel zijn door op ieder moment makkelijk aanpassingen te kunnen doen als de wensen veranderen en moet iedereen altijd overal beschikking hebben over alles.

Resultaat

Werken vanuit de cloud-benadering kwam het beste tegemoet aan deze wensen. Je gebruikt wat beschikbaar is en je kunt zelf de tools en applicaties kiezen, waardoor je de best werkende samenwerkomgeving kan bouwen. De ontwikkeling in de cloud gaat altijd door, waardoor je verzekerd bent van een state-of-the-art omgeving. Iedere dag heb je automatisch de beschikking over de laatste update. De oplossing is dan ook samengesteld uit een verzameling cloudtoepassingen: heel flexibel.

Het gebruik van verschillende cloudtoepassingen zorgt voor efficiëntie in gebruik per toepassing, maar zorgt vaak voor een onoverzichtelijk landschap aan hulpmiddelen. De oplossing die Tam Tam voor Hutspot heeft gerealiseerd neemt dit nadeel weg. Gebruikers hoeven slechts één keer in te loggen om gebruik te maken van verschillende cloudtoepassingen. Daarbij worden alle toepassingen via de samenwerkomgeving ontsloten, zodat er een centraal vertrekpunt is voor alle medewerkers.

Resultaat. Erg tevreden medewerkers die aangeven dat de oplossing exact voldoet aan de wensen. Termen als “overzichtelijk” en “gebruiksvriendelijk” worden gebruikt om de omgeving te beschrijven.

Mixit

Rotterdam
Mixit
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe