Iamsterdam.com

Omschrijving

Iamsterdam.com is hét portaal voor toeristen, inwoners en bedrijven die op zoek zijn naar informatie over Amsterdam en de directe omgeving.

Doel

Iamsterdam.com inspireert, verbindt, activeert en ondersteunt uiteenlopende doelgroepen op een gemakkelijk te beheren manier.

Belangrijkste doelstellingen:
- Meer websitebezoekers en hen activeren Amsterdam (meer) te bezoeken.
- De customer experience optimaliseren door specifieke, relevante content te presenteren aan (terugkerende) bezoekers.
- Mensen wegwijs maken in Amsterdam en de directe omgeving
- Meer online verkoop (City Cards en betaalde content)
- Eén multilinguaal online platform waarin redacteuren op een eenvoudige manier. in minder tijd, content, e-commerce en mailings op een gemakkelijke manier gemaakt en bewerkt kunnen worden door veel verschillende redacteuren.
- Een online platform dat kan meegroeien met de organisatie.

Resultaat

Er is gekozen voor het Sitecore CMS omdat dit platform zich bewezen heeft, uitgebreide marketing tools heeft en kan voldoen aan de ambities van Amsterdam Marketing. Content is beschikbaar in 6 talen.

Veel informatie op de website, bijvoorbeeld over evenementen en restaurants, wordt ingeladen vanuit de Nationale Database voor Toerisme, Recreatie en Cultuur, alias NDTRC. Om het content beheren te vergemakkelijken hebben wij het CMS zo ingericht dat de data uit de NDTRC database in Sitecore bewerkt kan worden. Een redacteur ziet hierdoor geen enkel verschil tussen gewone content en NDTRC content. Hiervoor hebben wij dataprovider techniek gebruikt in Sitecore.

Als e-commerce platform is gekozen voor uCommerce. Dit platform biedt een volledige integratie met Sitecore waardoor redacteurs eenvoudig en intuïtief de webshops en productcatalogi kunnen beheren.

In dit project hebben we intensief samengewerkt met de UX Design bureaus Frog en Raft om een optimale user experience te creëren.

Behaalde resultaten:
- 10,5% meer verkeer op de site
- Gemiddeld 40.000 bezoekers per dag
- 300% meer unieke bezoekers per jaar (13 miljoen)
- 100% meer online verkoop van City Cards
- 33.72% minder bounces
- 4.2% langer sitebezoek.
- 44% meer mobiele bezoekers
- 12.5% meer organische zoekresultaten
- Meer dan 32.000 content items gedeeld via Social Media.
- Bezoekers tevredenheid: 8
- 25-40% tijdsbesparing van redacteuren door geïntegreerde e-commerce en efficiënte redactiemogelijkheden.

+ Voeg case toe