IDchecker

Omschrijving

IDchecker maakt het mogelijk om identiteitsdocumenten online te kunnen verifiëren. GlobalOrange heeft voor hen een applicatie ontwikkeld die zowel op desktop, tablet en smartphones werkt. De applicatie is zo ontwikkeld, dat deze gemakkelijk te gebruiken is binnen de huidige websites van klanten.

Doel

IDchecker ontwikkelde eerst een Adobe Flash applicatie. Omdat steeds meer browsers de ondersteuning voor Flash opheffen en er een plugin nodig is om het te gebruiken, heeft IDchecker de applicatie opnieuw laten ontwikkelen. Dit keer in een moderne, breed ondersteunende technologie.

Resultaat

Door HTML5 met Javascript te combineren heeft GlobalOrange een applicatie ontwikkeld die zowel op desktop, tablet en smartphones werkt. De applicatie is zowel op Windows, Mac OS, Linux, iOS en Android direct te gebruiken. Doordat de doelgroep van de applicatie uiteenloopt van jong tot oud, is een simpele gebruikerservaring
erg belangrijk voor IDchecker geweest. Ondanks de moderne gebruikte technologieën moeten ook ‘niet
technische mensen’ er gemakkelijk mee om kunnen gaan.

Overige informatie

De functionaliteiten waren erg goed inzichtelijk tijdens het ontwikkelproces. Dit komt omdat de applicatie in de browser werkt. Met behulp van korte sprints van twee weken, heeft de applicatie vorm gekregen en hebben we de klant bij de tussentijdse resultaten betrokken. Hierdoor is er ook geen sprake geweest van onaangename verrassingen aan het einde van de rit en is er daarnaast efficiënt omgegaan met de ontwikkeltijd. Omdat de applicatie op zowel tablet als mobiel werkt is het project binnen de organisatie van de klant ook echt gaan leven. Medewerkers konden de applicatie zelf direct op hun eigen toestel zien en gebruiken.

GlobalOrange

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe