Unigro: Implementatie PIM-oplossing inRiver

Omschrijving

Implementatie PIM-oplossing inRiver voor Belgische retailer Unigro.

Doel

De ontwikkelingen bij Unigro volgen elkaar in hoog tempo op. Om de klanten nog beter te bedienen in een snel groeiende e-commerce markt, investeert Unigro volop in nieuwe performantere IT-systemen. Centraal staat een nieuw ERP-systeem. Daaraan gekoppeld wil Unigro een best-of-breed Product Informatie Management (PIM) systeem implementeren. Hierbij is de keuze gemaakt voor de oplossing van inRiver.

Resultaat

De implementatie
inRiver is een ideaal systeem voor het beheer van de processen rond productinformatie management. Dit proces werd bij Unigro voorheen in een eigen CMS ondergebracht. InRiver biedt voor Unigro meer mogelijkheden tot verdere ontwikkeling in e-commerce en is uitermate geschikt voor multikanale publicaties.

Productinformatie creëren en verrijken
Een elementaire functionaliteit in inRiver PIM is het definiëren van workflows. Dit in combinatie met de uitgebreide zoekfunctie in inRiver zorgt ervoor dat er controles op datakwaliteit kunnen worden uitgevoerd.

Publicatie
InRiver PIM is gekoppeld aan de webshop van Unigro. Deze koppeling zit zodanig in elkaar dat de gehele online productcontent en assets beheerd worden vanuit inRiver PIM.

Resultaat
De implementatie van inRiver PIM zorgt ervoor dat Unigro nu veel meer controle heeft op het productinformatie management proces. Door te werken met één databron die altijd beschikt over de meest accurate informatie, bestaan er nooit meer misverstanden over versies of over de juistheid van informatie. De uitgebreide automatische publicatiefunctionaliteiten leveren een gestroomlijnde en minder foutgevoelig proces op.

Overige informatie

Luc Gistelinck, Communications Manager, Unigro: “Wij kiezen voor inRiver PIM om de productinformatie management processen gestroomlijnd en efficiënt te laten verlopen in onze e-commerce omgeving. InRiver PIM is uitstekend afgestemd op onze online doelstellingen. Het is een gebruiksvriendelijke tool voor het efficiënt beheren van productinformatie en voor het realiseren van multikanale publicaties. In Unigro’s zeer complexe IT-landschap hebben de PIM-experts van XSARUS zich buitengewoon wendbaar getoond. Dankzij deze prettige samenwerking profiteren we nu van een uitstekende PIM-oplossing.”

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe