Infographics Ministerie van Buitenlandse Zaken

Omschrijving

Diverse infographics die inzichtelijk maken hoe actief (de) Nederland(se regering) is in het buitenland.

Doel

Nederland is ook buiten de grenzen een actief landje. Maar wat doen we precies? En waar? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is er druk mee dit werk inzichtelijk te maken. RauwCC hielp hen die slag te slaan door middel van een infographic. De infographics geven inzichten over in welke landen Nederland actief is, welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wat de standpunten van Nederland zijn.

Resultaat

Eén van de infographics ging viral. Dit bleek wel uit de enorme hoeveelheid positieve reacties en het grote engagement dat op Twitter bereikt werd. De Engelstalige variant van de infographic ‘Nederland en de Verenigde Naties, partner voor vrede, gerechtigheid en ontwikkeling’ bereikte ruim 36.000 mensen, met een engagement van meer dan 1.000 interacties.

Ook offline kwamen er veel positieve reacties. Eind september 2015, tijdens de 70e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City, werd de infographic uitgedeeld ter ondersteuning van de Nederlandse standpunten. Het Deense MinBuZa begreep volledig wat haar Nederlandse collega bedoelde en was het eens met: minder praten, meer doen. Zelfs verschillende Amerikaanse collega’s kwamen later langs om een printje van de infographic mee te nemen.

+ Voeg case toe