Informatieplatform en sociaal netwerk voor nierpatiënten

Omschrijving

Of je nu al jaren dialyseert of net de diagnose nierschade hebt gekregen, je wordt geconfronteerd met vragen waarop je een goed antwoord wilt. Van een expert of een ervaringsdeskundige. Die antwoorden vind je op het platform nieren.nl.

Doel

Een platform bouwen waar expert-content en user generated content op de juiste manier bij elkaar worden gebracht waardoor de gebruikers op een eenvoudige manier in hun complete informatie- en interactiebehoefte worden voorzien.

Resultaat

Het ontwikkelen van een complex platform als nieren.nl is echt een case voor ons. Het is een perfecte combinatie van een betekenisvol platform voor de gebruikers met een geweldige mate van technische complexiteit achter de schermen. Door vanaf de start vanuit alle relevante perspectieven (informatiestructuur, gebruikers, contentbronnen, SEO en technische architectuur) de juiste structuur uit te tekenen, ontwikkelden we een platform met veel doorontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst.

Binnen nieren.nl zijn ook allerlei maatregelen getroffen om patiëntgegevens te beschermen. De geavanceerde architectuur van het platform bevat verschillende beveiligingsniveaus om gegevens logisch van elkaar te scheiden. Dat verhoogt de veiligheid en stabiliteit van platform.

Vrijwel alle content binnen nieren.nl wordt automatisch ‘gelabeld’ op basis van de Thesaurus Zorg en Welzijn (digitale bibliotheek). Er zijn intelligente koppelingen tussen verschillende soorten content en tussen content en deelnemers aangebracht. Samen met de semantische zoekfunctie helpt dat bezoekers bij het vinden van de juiste informatie.

Overige informatie

Met nieren.nl heeft de Nierstichting samen met de Nierpatiënten Vereniging een gebruiksvriendelijk en compleet platform neergezet. De verschillende technische onderdelen zijn naadloos met elkaar geïntegreerd. Dit uit zich in de gebruiksvriendelijkheid die je ervaart als je het platform bezoekt. De gebruikers zijn erg tevreden over hoe intuïtief ze alle beschikbare informatie kunnen raadplegen.

Highlights:

De combinatie van techniek, design en user experience maakte nieren.nl een innovatief project. De uitdaging om een compleet platform neer te zetten, dat nierpatiënten en hun naasten ondersteunt en hen daadwerkelijk helpt.

- Nieuwe online en offline huisstijl, speciaal ontwikkeld voor nieren.nl
- Koppelingen: vrijwel alle content wordt gelabeld via de thesaurus
- Moderne architectuur met verschillende beveilingsniveaus
- Rijke en dynamische user interface
- Frontend in React Js met applicatielaag voor logica en koppelingen
- Headless Drupal voor redactioneel contentbeheer
- Toepassing van encryptie om persoonsgegevens veilig op te slaan
- Gebruikers kunnen content creëren en interactie aangaan

In 2019 ontvingen Hoppinger en nieren.nl een Splash Award in de categorie Zorg!

+ Voeg case toe