Inspiratie en beleving in Eijerkamp webshop

Omschrijving

XSARUS heeft voor Eijerkamp een compleet nieuwe responsive webshop ontwikkeld met daarin koppelingen naar onder andere ERP – en PIM-systemen.

Doel

Mede door achterblijvende resultaten in de bestaande Magento webshop, besloot Eijerkamp een nieuwe digitale weg in te slaan. De wens: prominente, inspirerende online aanwezigheid met als doel een zeer complete, omzet genererende webshop, die daarnaast ook een verhoging van het aantal bezoekers in de fysieke winkels oplevert.

Resultaat

De compleet nieuwe responsive webshop is door XSARUS ontwikkeld op e-commerceplatform TableTop. Met koppelingen naar het Cogito ERP systeem, Diva PIM-systeem en het Customer Service platform, kan de nodige informatie gematcht worden. Daarnaast wordt dankzij de realisatie van een multi-store front-end zowel de Eijerkamp shop als de CILO shop op het zelfde platform beheerd.

Omdat consumenten zich ook op gebied van woonwinkelen online steeds beter oriënteren, is een offertesysteem in de webshop ingebouwd. Zo kan de bezoeker voor configureerbare artikelen direct een offerte aanvragen zonder daarvoor eerst naar de winkel te moeten.

Doordat Eijerkamp op tijd anticipeerde op de groeiende trend van online woonwinkelen, is een duidelijke groei te zien in zowel de webshopomzet als het bezoekersaantal in de fysieke winkels. Met de online publicatie van het volledige assortiment van Eijerkamp en Cilo, worden inspiratie en vernieuwende ideeën op woongebied gegeven. Met die inspiratie op zak, zijn consumenten nu vaker bereid een stukje verder te rijden om de fysieke winkels van Eijerkamp te bezoeken. Uiteraard houdt de kracht van de webshop niet op bij het bezoek van de fysieke winkels. Door het enorme winkeloppervlak wordt de webshop namelijk ook veel geraadpleegd vanuit de winkel zelf. Zowel door consumenten op mobiel, als door verkoopadviseurs die vanaf tablets het assortiment laten zien.

Na de livegang van de nieuwe shops, is het XSARUS Online Marketing team aan de slag gegaan om beter vindbaar te worden en het verkeer naar de webshops te verhogen.

Overige informatie

Woonwinkel Eijerkamp biedt inspiratie, beleving en de nieuwste trends op het gebied van wonen, slapen en design. Met vestigingen in Zutphen (30.000 m2) en Veenendaal (18.000m2) en een design winkel van het eigen label CILO in Zutphen, zorgt Eijerkamp al ruim 85 jaar voor persoonlijke service, interieur advies en inspirerende ideeën.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe