Interactieve video Opel Corsa Electric

Omschrijving

6 maanden voor showroom introductie is de Opel Corsa Electric al via de pers aan het grote publiek voorgesteld. Tijdens deze lange pre-launch periode kan de consument door middel van een interactieve video alle informatie die er tot dan toe bekend is, zelf eenvoudig ontdekken op opel.nl.

Doel

Het duurt maar liefst 6 maanden totdat de nieuwe Opel Corsa-e daadwerkelijk bij de dealer in de showroom staat. Ontwikkel een platform waarop consumenten laagdrempelig en impactvol gedurende deze wachtperiode alles te weten kunnen komen over de nieuwe Opel Corsa Electric (range, prijzen, levertijden, laden, service). Om deze content te kunnen maken is er slechts gedurende 2 dagen de beschikking over een Corsa Electric die niet van binnen gefilmd mag worden.

Resultaat

Een interactieve video bestaande uit 6 informatieve video's, waarbij de kijker zelf in een overzichtelijk menu bepaalt over welke onderwerpen ze meer willen weten. Van July 2019 tot en met Februari 2020 hebben ruim 150.000 unieke bezoekers in totaal 700.000 video clips in de interactieve video bekeken. De gemiddelde kijktijd per unieke bezoeker lag daarbij boven de 4 minuten. Het gemiddelde uitkijkpercentage per video clip lag hierbij boven de 80%.

Overige informatie

Mayster heeft de interactieve video in-house geproduceerd: product research, wireframe, copy, UX-design, video productie (eigen studio) en post productie. Door middel van maandelijkse analytics werd Opel geïnformeerd over het kijkgedrag van de consument en werden er optimalisaties doorgevoerd.
De interactieve video player is onderdeel van het Online Video Platform van Blue Billy Wig waarmee Mayster een partnership heeft. Greenhouse tekende voor de Chatbot die in de speler is geïntegreerd.

Mayster

Vianen
Mayster
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe