Inzicht in de begroting van jouw buurt

Omschrijving

Via buurtbegroting van de Gemeente Amsterdam hebben ambtenaren en burgers volledig inzicht in hoeveel de gemeente waaraan uitgeeft in een bepaalde buurt.

Doel

Een van de eisen aan het systeem is dat begrotingsdata altijd up-to-date is in de rapportages uit het systeem en zoals zichtbaar is in de front-end. Ambtenaren en burgers kunnen wanneer ze willen op de kaart zien welke activiteiten (e.g. afval ophalen, groenvoorziening, sport, straatcoach projecten) hoeveel hebben gekost.

Resultaat

GlobalOrange heeft zowel de front-end als backoffice applicatie voor Gemeente Amsterdam ontwikkeld die het invoeren en bekijken van data voor de buurtbegroting gebruiksvriendelijk maakt. Daarnaast zijn inmiddels nieuwe projecten opgestart om de dataontsluiting uit te breiden.

Overige informatie

Ondanks een enorme lijst met wensen en idee├źn voor de toekomst is door middel van een lean aanpak een minimal viable product (MVP) gedefinieerd; een zo klein mogelijke eerste versie van de applicatie die al wel waarde heeft voor de eindgebruikers. Deze applicatie is volgens de agile scrum methodiek ontwikkeld en in korte tijd in gebruik genomen. Doorontwikkeling vindt volgens een roadmap plaats die door de product owner aan klantzijde beheerd wordt.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe