Jijdoet040

Omschrijving

EindhovenDoet gaf de stad op nationale dag van de vrijwilliger, een nieuwe app cadeau: Jijdoet040. Met de app Jijdoet040 check je snel alle vrijwilligersklussen in je buurt. De app Jijdoet040 maakt dit mogelijk met een vacature-aanbod op maat van je profiel, reageren op leuke vrijwilligersvacatures en een overzicht van favorieten.

Doel

“Ik wil wel vrijwilligerswerk doen, maar het vinden van een organisatie die bij mij past met een klus die ik leuk vind is zo’n gedoe.” Zie hier een uitspraak van een Eindhovenaar die nu geen vrijwilligerswerk doet. Zonde, want er is genoeg te doen in een stad als Eindhoven.

Het idee van een vrijwilligersapp is ontstaan uit de antwoorden die Eindhovenaren gaven in een onderzoek wat Eindhoven Doet vorig jaar deed. Daaruit blijkt dat 23% van de Eindhovenaren die vrijwilligerswerk zou willen doen, dat nog niet doet, omdat zij de organisatie niet kunnen vinden die bij hen past en zijn willen hun tijd flexibel in kunnen zetten. “We gunnen iedereen het plezier van vrijwilligerswerk, ook als je maar weinig tijd hebt”, aldus Diana van Eindhoven Doet. Wethouder Renate Richters nam de app namens de stad ‘in ontvangst’.

Resultaat

Met de nieuwe app Jijdoet040 kunnen mensen kijken welke vrijwilligersklussen ‘beschikbaar’ zijn.
De app bevat een makkelijk onboarding proces. Dit proces zorgt ervoor dat de gebruikers met behulp van tekst en beeld binnen een paar swipes precies begrijpen hoe de app werkt.
Vervolgens kunnen gebruikers heel snel in een paar stappen hun profiel aanmaken en hun voorkeuren opgeven. Zo weet de app bijvoorbeeld wat voor type vrijwilligerswerk past bij de gebruiker, hoe vaak hij vrijwilligerswerk wilt uitvoeren en met wat voor type doelgroep hij het liefst werkt.

Binnen de app gaat het vinden van juist vrijwilligerswerk op een leuke, snelle en speelse manier. De gebruiker krijgt op zijn homescherm vacature cards te zien. Hij kan dan net zoals bij bijvoorbeeld een app als tinder door middel van swipes aangeven of deze vacatures bij hem passen. Swipet hij omlaag dan kan hij makkelijk zoeken, filteren aanpassen en swiped hij naar beneden dan krijgt hij meer informatie te zien van de vacature. Met links en rechts kan hij snel aangeven of de vacature wel of niet bij hem past. Vacatures die hij interessant vindt kan hij ook makkelijk terugvinden in een lijstje bij zijn profiel.
Op dit moment staan er 569 vacatures in het systeem, waarvan 367 nog online.

Connect Holland B.V.

Rotterdam
Connect Holland B.V.
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe