Kennis delen over het gehoor

Omschrijving

Een gedrukt magazine wordt door veel mensen als een prettig medium ervaren. Een gedrukt magazine is ook kostbaar. Daarom maken veel organisaties de overstap naar een online magazine. Maar hoe zorg je ervoor dat het lezen nog steeds een feest blijft? Deze overstap maakten we voor het magazine VHZ.

Doel

FENAC (Federatie van Nederlandse Audiologische Centra) en stichting Siméa (vertegenwoordiging vanuit het onderwijs) wilden online door met het magazine Van Horen Zeggen (VHZ). Zicht moest hier een online vertaling van maken. Omdat het een magazine voor professionals is met lange artikelen, kan de inhoud droog overkomen. Het CMS moest voorzien in voldoende mogelijkheden om smakelijke 'long reads' op te maken. Ook moest het online magazine aanvoelen als iets dat je prettig vanuit je luie stoel via laptop of tablet weg leest.

Resultaat

Op het platform ‘Van Horen Zeggen’ worden lange artikelen (long reads) aangeboden over onder andere doof- en slechthorendheid. In de artikelen wordt wetenschappelijk onderzoek vertaald naar de dagelijkse praktijk van groepsleiding, leerkrachten, diagnostici en begeleiders. Dat kan natuurlijk saai uitpakken, maar het platform biedt de mogelijkheid om een artikel aantrekkelijk op te maken.

Het grote, duidelijke lettertype (schreefloos), de korte regelbreedte en de grote interlinie met veel witregels (tekstblokken) verhogen de leesbaarheid van de artikelen. Daarnaast zijn er voldoende ingrediënten (foto’s, tabellen, quotes) om de tekst mee aan te kleden. Op deze manier leest een online artikel zo prettig weg als magazine van papier.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Helaas kun je het papier niet meer ruiken, maar je kunt met een online magazine wel zo dicht mogelijk bij de beleving van een magazine blijven. Een valkuil is om de vertaling naar een online omgeving te letterlijk te nemen. Bladzijden van het online magazine omslaan door te swipen, zien we bij Zicht dan ook niet als de juiste richting. De wensen van de gebruiker en de te plaatsen content, moeten leidend zijn voor de ontwikkeling. Dat het magazine ooit van papier was, doet er niet zo veel toe.

Zicht online

Rotterdam
Zicht online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe