Kolibrie Next

Omschrijving

Kolibrie Next heeft Sping benaderd om deze visie waar te maken en een online uitzendplatform te creëren waar studenten en horeca-ondernemers elkaar kunnen vinden. Werkzoekenden kunnen zich snel inschrijven en krijgen de best passende ‘jobs’ aangeboden via een mobile app.

Doel

Maak een uitzendplatform voor werkgevers en werknemers waarmee Kolibrie Next zichzelf kan onderscheiden in de markt door de eenvoud, snelheid en gemak van de dienstverlening.

Realiseer een eerste versie van het platform binnen 4 maanden.

Begin 2018 zijn we van start gegaan en de uitdaging was om live te gaan met een eerste MVP in juli 2018. Kolibrie’s Product Owner, DMU en technische leads hebben nauw samengewerkt met het Product Design team van Sping.

Resultaat

Allereerst zijn we begonnen met een design sprint. Hierin hebben we een concept bedacht. Ook hebben we een concurrentieanalyse gedaan, persona’s gemaakt en customer journeys gedefinieerd. Daarna zijn we razendsnel begonnen met een prototype om te testen met de verschillende doelgroepen. Het concept is hierna samen met de klant op iteratieve wijze verder ontwikkeld met een agile team van designers en developers.

Voor het realiseren van de mobiele app is gebruik gemaakt van React Native. Dit is een JavaScript framework waarmee native Android en iOS apps gemaakt kunnen worden. Omdat bijna alle code gebruikt kan worden voor beide platforms is het snel en makkelijk om een app te ontwikkelen voor Android en iOS.

De app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Mensen die op zoek zijn naar een baan met flexibele uren kunnen met de gratis app de baan vinden die bij hun past. Lees meer op Kolibrie-next.nl.

Sping

Delft
Sping
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe