Kolibrie Payroll

Omschrijving

Kolibrie is de HRM-specialist voor de horeca waar ondernemers personeel kunnen onderbrengen. Sping heeft met Kolibrie stapsgewijs de payroll dienstverlening versneld en versimpeld met een online portal en mobiele apps. Hierdoor zijn de processen tussen werkgever, medewerker en Kolibrie sneller en makkelijker geworden.

Doel

Kolibrie ontvangt elk jaar duizenden aanmeldingen van nieuwe medewerkers. Deze worden stuk voor stuk met de hand verwerkt. Ook wordt er veel gewerkt met diverse soorten (digitale) werkurenbriefjes om de verloning elke maand in orde te krijgen voor alle klanten. Om aan alle wet- en regelgeving, verschillende CAO's en diverse klantwensen te voldoen, kost dit veel tijd en handwerk.

De vraag van Kolibrie was om een eigen platform te ontwikkelen dat zowel horeca-ondernemers en horeca-personeel helpt gemakkelijker deze processen te doorlopen. Hiermee verwacht Kolibrie minder fouten te maken, administratie sneller te kunnen afhandelen om voor de horeca-ondernemers en horeca-personeel een duidelijker en transparant proces te kunnen bieden.

Resultaat

In een intensieve samenwerking met Kolibrie hebben we met service design methodes de processen compleet vernieuwd. Met een uitgekiende productstrategie is de ontwikkeling begonnen op het meest impactvolle proces; het inschrijfproces voor nieuwe medewerkers.

Nieuwe concepten zijn gevalideerd met prototypes. Deze zijn herhaaldelijk getest met horeca-ondernemers, horeca-personeel en interne medewerkers. De ontwikkeling is gestart door binnen enkele maanden een eerste versie op te leveren van het verbeterde inschrijfproces. Deze versie is snel in gebruik genomen en stapsgewijs uitgebreid en verbeterd waardoor feedback tijdens de ontwikkeling verwerkt kon worden.

Het resultaat is een online portal voor horeca-ondernemers waarmee Kolibrie alle payroll zaken voor hun medewerkers kunnen regelen. Voor medewerkers is een mobiele app ontwikkeld waarin zij gegevens kunnen inzien en zelf zaken kunnen regelen.

De innovatieve manier om nieuwe medewerkers te registreren gaat nu 40x sneller. De opdrachtgever kan in enkele minuten een contractaanbieding maken die wordt verzonden naar de medewerker. De medewerker kan het aanbod bekijken en accepteren via de app. Via dezelfde app kan de medewerker zichzelf direct identificeren en het contract ondertekenen.

Ook het aanleveren van werkurenbriefjes is met intensief gebruikersonderzoek flink verbeterd. Een slimme applicatie houd rekening met de klantafspraken en CAO, wat veel fouten voorkomt.

Overige informatie

β€œDe samenwerking met Sping is super verlopen! Er werd goed geluisterd naar onze behoeftes en wensen waardoor we een mooi product in de markt hebben kunnen zetten.” – Manon van der Wiel, Product owner bij Kolibrie Payroll

+ Voeg case toe