Koningsdag Thuis

Omschrijving

Koningsdag 2020: geen festivals, braderieën of typische Koningsdagactiviteiten. Vanwege het coronavirus zat Nederland thuis. Maar de verjaardag van de Koning moest gevierd worden. Kortom: tijd voor een online variant. Samen met de Oranjebond, SparkOptimus & Google lanceerden we binnen twee weken een platform waarop heel Nederland Koningsdag thuis kon vieren.

Doel

Het doel? Oranje vieren: op afstand, maar toch samen. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen zocht naar een nieuwe én veilige manier om de verjaardag van de Koning te vieren. Want als we elkaar niet in de straten kunnen ontmoeten, waar doen we dat dan? Online! Samen met alle partners ontstond het initiatief voor Koningsdag Thuis. Op dit platform kon je video’s delen, streamen en meefeesten met artiesten. Alles om Nederlanders online samen te brengen op 27 april 2020.

Resultaat

Van het logo, de complete huisstijl en contact met de pers tot de zoekfuncties en de schaalbaarheid van het platform: het team bedacht en ontwikkelde alles from scratch.

Het schaalbare Google Cloud Platform maakte het feestje mogelijk, zonder één minuut downtime. Door deze Google Cloud omgeving werd de capaciteit van het platform automatisch aangepast naar het aantal bezoekers. Geen zorgen over de schaalbaarheid dus. Door het gebruik van moderne serverless technieken is het platform ook nog eens veilig, kostenefficiënt en was er geen beheer nodig. Het resultaat? Operationele Cloud-kosten van in totaal maar € 1,500, 2.5 miljoen pageviews, 371.000 bezoekers op Koningsdag zelf en meer dan een half miljoen gebruikers in totaal. Het was groter dan welk Koningsdag festival dan ook. Zo toosten we samen op oranje!

Overige informatie

Door de eenvoudige activiteiten filter, zoek je eenvoudig naar jouw favoriete stream. Van muziek tot literatuur, en van een ontmoeting met de Koning tot een ruimtevaartquiz.

+ Voeg case toe