Kunststofplatenshop

Omschrijving

Een nieuwe merkidentiteit en website voor Kunststofplatenshop waarbij het disruptieve karakter van de start-up, de no-nonsense mentaliteit en gebruiksvriendelijkheid – en daarmee de klant centraal stellen – belangrijke uitgangspunten waren voor de realisatie.

Doel

Kunststofplatenshop.nl, onderdeel van de Online Plastics Group, begon als een start-up met als doel het voor klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om kunststof plaatmateriaal op maat te bestellen. De vraag aan Pixelpillow was te helpen bij het ontwikkelen van een merkidentiteit, het uitwerken van diverse uitingen en het ontwerpen van het primaire verkoopkanaal, de webshop.

In de digitale winkel kunnen zowel particulieren en zakelijke klanten kunststof platen op maat laten maken die gebruikt worden voor gevels van bedrijfspanden, boeidelen van woonhuizen, tafelbladen, terrasoverkappingen of een achterblad in de keuken.

Resultaat

Door het ruime aanbod kunststof materialen, door handige blogs waarin de toepassing aan de hand van schema's en video's wordt uitgelegd en een gebruiksvriendelijke website groeide Kunststofplatenshop.nl in korte tijd uit tot een internationale speler, die inmiddels in meerdere landen actief is.

Sinds introductie van de nieuwe stijl en nieuwe website zijn de resultaten van de Nederlandse website voor 2018:
- Toename bezoekers van 7,18% t.o.v. 2017
- Toename aantal conversies van 30% t.o.v. 2017
- 2,35 minuten time on-site (+1,71% t.o.v. 2017)
- 3,21 pagina's bezocht per sessie (+5,09% t.o.v. 2017)
- 51,91% bouncepercentage (-7,12% t.o.v. 2017)

Online Plastics Group, waaronder Kunststofplatenshop.nl valt, heeft inmiddels webshops in 6 landen en levert 200.000 platen op maat per jaar.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Level Level

Overige informatie

De technische realisatie van de website wordt verzorgd door Level Level.

Pixelpillow

Zwolle
Pixelpillow
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

+ Voeg case toe