Landal GreenParks app

Omschrijving

Activiteiten en uitstapjes plannen de gasten van Landal GreenParks liefst op de dag zelf. Vroeger was daar de papieren parkwijzer een praktisch hulpmiddel bij. Eind 2017 is het Landal en Redhotminute appteam gestart met de lancering van de uitgebreidere appvariant.

Doel

Dankzij deze app hebben Landal gasten alles bij de hand om hun vakantie nog leuker en gemakkelijker te maken.

Resultaat

De app scoort een 4,7 (op een schaal van 5) in usabilitytesten. Vanuit
de tussentijdse testresultaten en doelstellingen van Landal GreenParks blijft het team de app uitbreiden en optimaliseren. Ondertussen wordt
de app in fases uitgerold voor alle 80 parken en bijbehorende talen.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Wat verwacht je van een app tijdens je verblijf? En waar heb je behoefte aan? Die vragen kregen gasten van Landal GreenParks en het Drentse Hof van Saksen eind vorig jaar van het Landal en Redhotminute appteam. Via persoonlijke interviews en enquêtes ontdekt het team dat gasten tijdens hun vakantie vooral niet ver vooruit willen plannen. Wat je doet tijdens je verblijf en waar je heen gaat wil je bij voorkeur op de dag zelf of een dag ervoor plannen. Daarnaast willen gasten via de app snel activiteiten reserveren en andere zaken regelen. Maar dit mag niet de enige contactmogelijkheid zijn. Zowel vanuit de gasten als vanuit Landal GreenParks blijft persoonlijk contact essentieel. De app moet de gastvrijheid versterken, niet vervangen.

Op basis van de verwachtingen van de gast en de doelstellingen van Landal GreenParks ontwerpt en ontwikkelt het appteam een native iOS en Android app voor alle Landal GreenParks parken en voor Hof van Saksen. Een uitdaging, omdat elk park uniek is en een andere doelgroep heeft. De Landal GreenParks en Redhotminute teamleden zijn niet alleen op elkaar aangewezen voor het ontwikkelen van de app. Er is een intensieve samenwerking met diverse externe partijen en andere teams binnen Landal GreenParks. Landal GreenParks en Redhotminute kiezen voor de crossplatform oplossing Xamarin. Daarmee kun je met één programmeertaal (C#) native apps ontwikkelen voor zowel iOS als als Android. Het resultaat is een app met een native user interface, waarbij het grootste deel van de code herbruikbaar is.

We are you

Amsterdam
We are you
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe