Lely Horizon: Farm Management Software

Omschrijving

Lely Horizon is het nieuwe farm management systeem van Lely dat melkveehouders over de hele wereld helpt om hun bedrijf te managen met data en digitalisering. De applicatie presenteert informatie van voer- en melkrobots voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het nemen van beslissingen voor een gezondere kudde.

Doel

Het oude farm management systeem was niet gebruiksvriendelijk: het bestond uit verschillende apparaten met verschillende logins en inconsistente gebruikersinterfaces. Snelle toegang met een intuïtieve gebruikersinterface, notificaties direct op smartphone en duidelijke dashboards die de boer voorzien van maatwerk advies waren de belangrijkste ontwerpuitdagingen.

Resultaat

De beleving is gecentreerd rond de koekaart, waar alles en het dashboard de boer ontzorgt bij routinematige besluitvorming. Lely Horizon combineert individuele koegegevens in één app. Feedback van veehouders bevestigt dat de nieuwe applicatie in één oogopslag een compleet overzicht van de koe geeft. Het is gemakkelijk aan te passen aan persoonlijke behoeften, het werkt intuïtief en biedt focus op de meest veeleisende taken. Het helpt om melkprofielen op bimodaliteit te classificeren en de voorbehandelingstijd aan te passen, wat resulteert in meer stressvrij melken. In plaats van verschillende apps en platforms te gebruiken, heeft de boer nu nog maar één platform nodig.

Overige informatie

Lely Horizon 'Future Farming at your fingertips' is genomineerd voor de UX Design Awards 2021.

Online Department

Rotterdam
Online Department
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe