Logistieke sector maakt sprongen!

Omschrijving

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 400 miljoen papieren vrachtbrieven gebruikt. Waarom zouden we dit niet digitaliseren? Deze ogenschijnlijk logische stap vraagt echter om een complexe applicatie. GlobalOrange ontwikkelde Transfollow, een applicatie die het gehele transportproces vereenvoudigt en een kostenbesparing van maar liefst vijf euro per vrachtbrief realiseert.

Doel

Ondanks diverse initiatieven was het niet eerder gelukt om deze ogenschijnlijk logische en simpele digitalisering te realiseren. Door haar onafhankelijke positie binnen de sector bleek Beurtvaartadres een perfecte partij te zijn om dit initiatief tot een succes te maken en de eeuwenoude vrachtbrief te digitaliseren. Het bedrijf benaderde GlobalOrange voor het ontwikkelen van een platform die een uitstekende performance levert en schaalbaar is.

Resultaat

In nauwe samenwerking met een productmanager van Beurtvaartadres is de applicatie in korte cycli ontwikkeld. Deze Lean en Agile aanpak was cruciaal om alle partijen op één lijn te krijgen. De API zorgt ervoor dat alle aangesloten partijen met elkaar kunnen communiceren. GlobalOrange heeft dit gerealiseerd door een krachtig ontwerp, een heldere, gestructureerde documentatie en het produceren en beschikbaar stellen van instructiemateriaal.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe