Sneakers Stores: Maatwerk webshop

Omschrijving

Voor Sneakers Stores ontwikkelde XSARUS een responsive webshop op het inhouse ontwikkelde TableTop e-commerce platform.

Doel

Terwijl het aantal fysieke winkels groeide, zag Sneakers ook dat actieve online aanwezigheid een must werd. Sneakers nam daarom in 2012 haar eerste webshop in gebruik. Een shop die op de desktop-browser prima draaide. Twee jaar en heel wat e-commerce- en mobile-ontwikkelingen later, groeide vanuit Sneakers de behoefte aan een shop die zowel op desktop als op mobiele devices gebruiksvriendelijk functioneert. Het doel daarbij was duidelijk: betere conversie.

Resultaat

Samen met een enthousiast team van Sneakers realiseerde XSARUS het design en de techniek achter de nieuwe webshop. Een overzichtelijke shop, met duidelijke foto’s van de producten en eenvoudig te filteren zoekresultaten. Uiteraard in de herkenbare Sneakers huisstijl.

De nieuwe shop was één van eerste volledig responsive webshops die draait op het door XSARUS ontwikkelde TableTop e-commerce platform. Dankzij een gerealiseerde koppeling van het door Sneakers gebruikte kassapakket ACA naar TableTop, worden alle artikelstamgegevens, voorraadposities en prijzen geautomatiseerd ingeladen.

Natuurlijk gaat het bij de ontwikkeling van een nieuwe webshop niet alleen om design, techniek en gebruikersgemak. Minstens net zo belangrijk is de vindbaarheid van de shop. Er wordt dan ook standaard door XSARUS veel aandacht besteed aan de SEO optimalisatie van de webshop. Zo ook bij Sneakers. Dat heeft direct na de livegang van de nieuwe Sneakers webshop zijn vruchten afgeworpen.

De optimalisatie voor alle devices heeft een duidelijke impact. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface wordt het namelijk ook voor de mobiele consument wel erg makkelijk om producten te vinden, te bekijken en vervolgens in het winkelmandje te plaatsen en af te rekenen. Na de introductie van de volledige responsive shop is de conversieratio maar liefst verdubbeld. Naast de verdubbelde conversieratio wisten ook steeds meer mensen de webshop te vinden. Met de introductie werd de webomzet verviervoudigd.

Overige informatie

In de standaard schoenencollectie van de gemiddelde Nederlander is altijd wel één of meer paar sneakers te vinden. Schoenenketen Sneakers Stores speelt daar perfect op in met 46 winkels door heel Nederland. Niet voor niets is hun missie om het aanbod van sneakers landelijk zo goed mogelijk te verzorgen. Door het grote aantal Sneakers Stores verspreid over het land, is er altijd wel een winkel in de buurt. En gaat de consument liever niet de deur uit? Dan is er natuurlijk de door XSARUS gerealiseerde webshop.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe