Mammoet Store

Omschrijving

Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Hun specialiteit is het transporteren, verschepen, plaatsen en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water.

Doel

Mammoet-wil al haar doelgroepen - van consumenten en Gold Members tot retailers en personeel - optimaal kunnen bedienen. Daarom aan ons de vraag of we een e-commerceplatform konden ontwikkelen dat overal ter wereld bereikbaar is. De shop moest geoptimaliseerd zijn voor elk device. Duidelijk. Daar hebben we voor gezorgd dus!

Resultaat

Op mammoetmerchandise.com staan alle gadgets, schaalmodellen en kleding van Mammoet. Redkiwi heeft deze webshop in drie vormen opgezet:
> Mammoet Merchandise --> ingangspagina.
> Mammoet Store --> alle gadgets etc.
> Mammoet Workwear --> alle kleding.

Een team vol expertise
Voorafgaand aan de technische realisatie hebben we diverse strategische sessies gehad met Mammoet. Hierbij waren vanuit Redkiwi verschillende disciplines betrokken, waaronder techniek, design en online marketing. Uit de strategische sessies kwam een volledig plan. Het project is daarna opgedeeld in twee deelprojecten: Design (volledig responsive) en Technische realisatie

Koppeling backend en backofficesysteem
We ontwikkelden het e-commerceplatform in Magento en koppelden de webshop backend met het backofficesysteem (SAP). Ideaal voor zowel orderplaatsingen als voorraadbeheer en de afhandeling van productverzendingen.

MailPlus
De webshop is voorzien van MailPlus en van een storelocator. De klanten zijn geïmporteerd in beide systemen en onderverdeeld in de vijf klantgroepen. Vanuit MailPlus kan Mammoet eenvoudig zelf verschillende mailingcampagnes uitvoeren. MailPlus geeft heldere statistieken, zodat elke nieuwe actie nog beter afgestemd kan worden op de betreffende doelgroep.

Betaal- en verzendmogelijkheden modulair opgebouwd
Mammoet kan de betaal- en verzendmogelijkheden per klantgroep instellen. Er zijn vijf verschillende klantgroepen die ieder hun eigen kortingspercentage hebben en die al dan niet BTW af moeten dragen. Ditzelfde geldt voor de categorieën; Mammoet bepaalt per klantgroep welke productcategorieën zichtbaar.

Overige informatie

Redkiwi

Rotterdam
Redkiwi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe