Marello Unified Commerce Management

Omschrijving

Marello Unified Commerce Management: een krachtige oplossing voor het beheer van omni-channel (e-)commerce processen. Manage online & offline verkoopkanalen, verwerk orders, optimaliseer voorraden, verzorg een snelle leveringen, verzamel klantinformatie en meer. Een unieke ‘unified’ oplossing zorgt voor snelle real-time toegang in één platform!

Doel

Onze missie is om (e-)commerce bedrijven een oplossing te bieden waarmee back-office processen op een overzichtelijke manier beheerd en geoptimaliseerd kunnen worden.

Ondernemingen krijg steeds vaker te maken met het snel veranderende gedrag van de consument. Klanten verwachten een naadloze aansluiting tussen verkoopkanalen, snelle verzendingen en een soepel retourbeleid. Dit zorgt ervoor dat ondernemers op zoek gaan naar tools om in de wensen van de klant te kunnen voorzien.

Veel tools (zoals ERP, OMS) bieden echter niet standaard de mogelijkheden die nodig zijn in het omni-channel (e-)commerce landschap. Daarom worden maatwerk applicaties op bestaande oplossingen gebouwd, wat vaak onnodig veel tijd en geld kost. Een andere benadering is om verschillende oplossingen naast elkaar te gebruiken. Omdat ze niet standaard onderling kunnen communiceren ontstaat een doolhof van integraties, om nog niet te spreken van het gedecentraliseerd beheer en de bijkomende onderhoudskosten. Het doel van Marello Unified Commerce Management is om deze problemen op te lossen in één platform waarin omni-channel back-office processen in real-time beheert kunnen worden.

Resultaat

Ons team ontwikkelde een innovatief open source platform dat een real-time inzicht geeft in complexe omni-channel (e-)commerce back-office processen. Een uniek product van Nederlandse bodem!

Een snelle tour van de belangrijkste features:

Order Management: beheer de order life-cycle vanuit alle verkoopkanalen zoals fysieke winkels, webshops en marktplaatsen, van het moment dat een order wordt geplaatst tot de bezorging bij de klant en het retourneren van producten.

Voorraad Beheer: beheer voorraden in meerdere locaties zoals magazijnen, distributiecentra en fysieke winkels. Ken voorraad toe aan verkoopkanalen, bestel nieuwe voorraden en pluk de vruchten van een real-time inzicht in de beschikbare voorraad.

Product Beheer: onderhoud consistente informatie over producten in alle kanalen met één overzichtslijst van producten. Creëer en beheer producten, productinformatie, prijzen, TAX/VAT en verspreid het naar alle kanalen.

Klantenservice: een volledig overzicht van alle omni-channel klanten. Verzamel gegevens om meer inzicht te krijgen in koopgedrag en gebruik de gegevens om vragen van klanten te beantwoorden. 


Fulfillment: bezorg bestellingen snel en efficient. Marello berekent vanuit welke locaties orders het beste geleverd kunnen worden en houdt hierbij rekening met drop-shipment en split shipment mogelijkheden. Ook ‘ship-from-store’ en ‘buy-online, pick-up in-store’ zijn mogelijk.

Business Intelligence: analyseer data en maak rapporten om KPI’s te meten om doelen te behalen. Creëer persoonlijke dashboards en custom rapporten voor een gepersonaliseerd overzicht.

Met deze features brengt Marello Unified Commerce ongeëvenaarde omni-channel mogelijkheden, waarmee bedrijven hun (e-)commerce naar een hoger niveau kunnen tillen.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Madia

Overige informatie

Marello is een open source platform, gebaseerd op de technologie van het OroPlatform. Het wordt ontwikkeld door een dedicated team binnen Madia, een full-service e-commerce agency in Eindhoven.

Er zijn twee beschikbare versies: de ‘Community Edition’ en de ‘Enterprise Edition’. Ondanks de lancering begin dit jaar worden beiden versies nu al wereldwijd gebruikt door bedrijven in onder andere fashion, telecom, construction en food. Marello heeft op dit moment partners in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland die het platform implementeren. Daarnaast is er een levendige community van developers waarmee we dagelijks in gesprek zijn en die waardevolle aanpassingen en extensies aandragen voor Marello.

Marello kan op verschillende manieren worden ingezet. Het kan gebruikt worden als een centraal systeem om processen te beheren door verkoopkanalen en magazijnen te koppelen. Ook is het mogelijk om Marello te gebruiken als aanvulling op bestaande centrale systemen, bijvoorbeeld als laag bovenop een ERP. Op die manier kan een ERP gemakkelijk worden uitgebreid met omni-channel mogelijkheden.

Het toegestane woorden aantal is uiteraard onvoldoende om de totale omvang van Marello’s mogelijkheden te beschrijven. Graag verwijzen je door naar onze website www.marello.com én demo www.demo.marello.com.

+ Voeg case toe