Margriet reisreporter voor DFDS Seaways

Omschrijving

Joint promotion DFDS Seaways met Margriet op Facebook.

Achtergronden van deze case

DFDS Seaways wilde de MiniCruises naar NewCastle door middel van contentmarketing onder de aandacht brengen. Zij zocht daarvoor een platform waar haar doelgroep zich bevindt en waar de engagement onder de doelgroep hoog is. Margriet was vanwege de overlap in doelgroep, het grote bereik en de hoge engagement op zowel Facebook als via haar andere kanalen een logische keuze.

Wij bedachten voor deze campagne de 'Margriet Reisreporter'. Dit crossmediale concept werd vertaald naar de verschillende kanalen van Margriet. Centraal stond een Facebook campagne in een app waarbij fans van Margriet kans maakten om als reisreporter naar NewCastle af te reizen. Zij motiveerden waarom zij de beste reisreporter zouden zijn en speelden een memoryspel. Immers, een goede Margriet reisreporter moet kunnen onthouden wat zij tegenkomt op reis.
In dit concept stond de reiziger centraal en was het mogelijk de Margriet community actief bij de MiniCruises van DFDS Seaways te betrekken.

De campagne werd ondersteund met een oproep in het blad, online en via social media. Daarnaast werd deze extra onder de aandacht gebracht met advertenties op Facebook.

Doel

Het doel van de campagne was het genereren van awareness voor de MiniCruises DFDS Seaways. Daarnaast wilde DFDS Seaways unieke content verzamelen die kan dienen om de MiniCruises vanuit het perspectief van de reiziger onder de aandacht te brengen.

Resultaat

Aan het eind van de Facebook campagneperiode zijn twee winnaars geselecteerd, die, samen met een fotograaf van Margriet, als echte Margriet Reisreporters een MiniCruise met DFDS Seaways maakten. De content die tijdens de reis verzameld werd, verscheen in twee advertorials in print. De content werd tevens vertaald naar online en social media.

MassMovement

Amsterdam
MassMovement
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe