Medisch advies op maat voor piloten

Omschrijving

GlobalOrange ontwikkelde een mobiele applicatie met bijbehorende backend die piloten medisch advies op maat geeft, zodat zij zo fit mogelijk kunnen blijven.

Doel

Piloten hebben door hun drukke reisschema vaak last van vermoeidheid en een verstoord bioritme, waardoor ze niet altijd even fit zijn. In samenwerking met KLM onderzoekt het VUmc de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat piloten fitter en gezonder blijven. Op basis hiervan brengt VUmc een advies uit.

Maar hoe komt deze informatie terecht bij een doelgroep die veel onderweg is? Een mobiele applicatie die piloten van medisch advies op basis van hun vluchtschema voorziet, blijkt de perfecte oplossing.

Resultaat

Het onderzoek draait om logica. Dat is ook de kracht van de app die GlobalOrange ontwikkelde. In de bouwfase is de logica van het onderzoek in business rules omgezet, zodat het advies op de juiste manier getoond wordt. De gebruiker voert zijn vluchtnummer in en krijgt hiermee een passend advies. De applicatie houdt rekening met de vertrek- en aankomsttijd, het aantal vluchten op een dag, overstappen, tijdverschil en vliegduur. Naast de mobiele app heeft GlobalOrange voor de onderzoekers van de VU een backend ontwikkeld waarin de business rules en de adviezen aangepast kunnen worden en rapportages gemaakt kunnen worden van onderzoeksresultaten.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe