Meer conversie voor Doosopmaat

Omschrijving

Binnen enkele klikken een perfecte kartonnen doos op maat

Achtergronden van deze case

‘Een op maat gemaakte doos voor de prijs van een standaard doos’, dat is het leidende principe van de oprichters van doosopmaat.nl. Het bedrijf werd in 2013 bekroond met de FD Gazelle Award, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Het idee achter doosopmaat.nl: een op maat gemaakte doos, is een duurzame doos. Hij is kleiner, dus bevat minder materiaal, er is minder transportvolume nodig én minder opvulmateriaal. Dat betekent per saldo minder CO2 uitstoot. Zo krijg je een win-win situatie: blije klanten en een betere optie voor het milieu.

Doel

Doosopmaat.nl verkoopt kartonnen dozen op de millimeter nauwkeurig passend om producten, met name aan het midden- en kleinbedrijf. De nieuwe webshop moest niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor dozenkopers, maar ook resulteren in een efficiëntere orderafhandeling.

Resultaat

SWIS deed strategie, creatie en de ontwikkeling van de website. Iedereen kan in een paar stappen een maat doos bestellen. Je kiest je doostype, je bepaalt zelf de maten, kiest het aantal, en rekent af.
De technische uitdaging lag in de ‘doos configuratiewizard’. Daarmee kies je zelf eenvoudig de maten, kwaliteit, kleur en bedrukking. Waarna de wizard de gunstigste prijs geeft. En het aantal bestellingen? Dat is spectaculair gestegen sinds de nieuwe shop er is. De orderafhandeling is bovendien geheel geautomatiseerd.

SWIS

LEIDEN
SWIS
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe