Meetingselect

Omschrijving

Het online boeken van vergaderruimtes en het beheren van die boekingen. Dat is wat Meetingselect in 2007 introduceerde, samen met rb2. Nu is het een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Meetingselect maakt het wereldwijd zoeken en boeken van locaties voor vergaderingen en evenementen efficiënt en transparant.

Doel

Meetingselect klopte in 2007 bij rb2 aan met de vraag om een platform te realiseren voor het boeken van online vergaderruimtes. Er moest een uitgebreid meeting managementsysteem gebouwd worden waarmee PA’s en secretaresses snel en eenvoudig een vergaderruimte konden boeken en dat bedrijven direct inzicht gaf in vergaderkosten en beschikbare locaties. Hiervoor moesten de gegevens volledig accuraat zijn en snel beschikbaar. Daarnaast moest het platform geschikt zijn om snel op te schalen en uit te rollen op internationaal niveau.

Resultaat

Momenteel zijn er ongeveer 500.000 vergaderruimtes te boeken bij ruim 100.000 aanbieders. Die aanbieders variëren van hotelketens en congrescentra, tot unieke locaties zoals kastelen, musea, vergaderboerderijen, landhuizen, golfclubs, designstudio’s en schepen.

Er staat een enorm platform, dat al jaren soepel draait voor alle soorten gebruikers. De technologie van Meetingselect automatiseert en ondersteunt het inkoopproces: van planning, budgettering, inkoop en zichtbaarheid tot het meten van de resultaten.

Overige informatie

rb2 heeft Meetingselect geholpen om het grootste online vergaderlocatie zoek- en boekingstool van de grond af op te bouwen. Het rb2 team werkt nu al meer dan tien jaar aan de applicatie. Het unieke boekingssysteem is gekoppeld aan een managementinformatiesysteem waarmee bedrijven eenvoudig inzicht krijgen in de kosten voor de meetings- en evenementen. Daarnaast maakt het Meetingselect systeem het makkelijker om te voldoen aan interne reis- en vergaderrichtlijnen.

De kracht van de samenwerking tussen Meetingselect en rb2 is dat we gebruikmaken van de nieuwste technologieën, gecombineerd met de inzichten uit Meetingselect’s persoonlijke en klantgerichte service. Naast dat we het platform constant vernieuwen met de laatste technologie, werken we ook samen met Meetingselect aan gave onderdelen met partners zoals de Nederlandse overheid, Belastingdienst en grote Nederlandse banken. De applicatie van Meetingselect heeft een publieke API waar technologiepartners en reisbureaus gebruik van maken en is geïntegreerd met Google Places en WhatsApp.

rb2

Purmerend
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe