Mijn Schoolbox

Omschrijving

In opdracht van Otto Simon, groothandel in speelgoed en eigenaar van het merk Top1Toys, heeft Orange Juice een nieuw platform gerealiseerd voor Mijn Schoolbox. De Schoolbox, gevuld met cadeautjes, is bedoeld voor kinderen die starten in groep 1 en kan via het platform eenvoudig online worden aangevraagd.

Doel

Via het nieuwe platform van Mijn Schoolbox kunnen ouders samen met hun kind online de Schoolbox aanvragen. Het platform is via een API gekoppeld aan de e-mailmarketing software Copernica, hier zijn verschillende opvolgacties ingesteld. Zo krijgt de klant bijvoorbeeld na het afronden van de aanvraag direct een e-mail met een unieke afhaalcode en wordt er automatisch een herinneringsmail verstuurd wanneer de Schoolbox na een bepaalde tijd nog niet is afgehaald.

Om een duidelijk overzicht te kunnen tonen van de uitgiftepunten die er bij iemand in de buurt zitten is er een locatiezoeker aan het platform toegevoegd. Om de voorraad bij te houden kunnen winkeliers van de uitgiftepunten via een login aan de voorkant van de website de status van een aanvraag direct bijwerken wanneer de Schoolbox is afgehaald.

Resultaat

Het nieuwe platform voor Mijn Schoolbox is ontwikkeld in het content management systeem (CMS) Umbraco, dat is gebouwd op .Net technologie van Microsoft. De opdrachtgever kan in het CMS zelf content aanpassen of toevoegen, de voorraad bijhouden en uitgiftepunten toevoegen. Naast teksten en afbeeldingen kan er ook videocontent (YouTube/Vimeo) toegevoegd worden.

Om consistentie in het design te behouden is er in het CMS een selectie vooraf gedefinieerde content blokken opgenomen. Door het combineren van verschillende content blokken kan de gewenste lay-out van een pagina samengesteld worden.

Om altijd een optimale gebruikerservaring te bieden is het platform van Mijn Schoolbox voorzien van een responsive design. Zowel op desktop als mobiele apparaten kan men de Schoobox aanvragen, persoonlijke gegevens wijzigen, een uitgiftepunt opzoeken en content bekijken.

Orange Juice

Arnhem
Orange Juice
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe