Mijndomein Shop

Omschrijving

Enrise hielp Mijndomein met de ontwikkeling van een geheel nieuw platform voor het bestellen van domeinnamen.

Doel

Mijndomein stapt over op een nieuwe op micro-services gebaseerde architectuur om de functionaliteit uit het interne platform stap voor stap uit te faseren.

Mijndomein vroeg Enrise voor de ontwikkeling van de nieuwe webshop voor het bestellen en kopen van domeinnamen en hosting. Onderliggende systemen moeten daarbij losgeweekt worden van het oude platform of herbouwd.

Resultaat

Dankzij een op microservices gebaseerde architectuur kan functionaliteit van het huidige platform stap voor stap worden uitgefaseerd. De vernieuwing van de webshop is daarin een eerste stap. Enrise herbouwde de bestelstraat en koppelde die met het nieuwe design en frontend aan backendservices zoals de billing service, identity service en order handling.

De Mijndomein webshop heeft een radicaal nieuwe look en communiceert duidelijker wat het je biedt. Met het bestellen van een domeinnaam ga je voortaan sneller door de bestelstraat dan voorheen en is het eenvoudiger om aanvullende producten, zoals hosting erbij te nemen.

Overige informatie

Het bouwen van de Mijndomein-shop vereiste nauwe samenwerking tussen Enrise, de ontwikkelaars van Mijndomein en ontwikkelaars van iBuildings en MAS Outreach. Ieder team ontwikkelde een deel van de totale bestelstraat, dat vervolgens werd gekoppeld aan het interne platform voor het uitrollen van de bestellingen. Om de samenwerking levendig te houden, werden tussentijdse demo’s van de ontwikkelde systemen gezamenlijk met de drie teams gedaan. Daarbij kon elk team de progressie van andere teams volgen en was er inzicht in wat nog moest gebeuren. In een wekelijks technisch overleg werden vooral de technische issues tussen de teams onderling gedeeld, zodat altijd met één gezamenlijke agenda kon worden gewerkt.

Enrise

Amersfoort
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe